Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 15 лютого

Концерт «The Greatest Love Songs»

Old Fashioned Band виконають авторські пісні та легендарні джазові композиції – Джо Кокера, Стіві Вандера, Френка Сінатри, Нетан Кінг Коула і багатьох інших.

Для вас грають:

Анян Удонгво (Anyanya Udongwo), Клеулія Даніель (Cleulia Daniel) – вокал

Олександр Огнєвец – клавіші

Андрій Чмут – саксофон

Джордж Івез (George Iweze) – бас

Тобі Фантонаде (Tobi Fatonade) – барабани

Микита Наконечний – гітара

Час: 20.00.

Місце: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6).

Вартість: 225 – 450 грн.

Виставка «Мисливськими стежками»

У малому виставковому залі Національного музею «Київська картинна галерея» буде представлена виставка «Мисливськими стежками», присвячена темі полювання, історії та різновидам мисливства ХІХ – початку ХХ ст.

Цей проект знайомить як з історичним аспектом теми – князівськими, царськими та поміщицькими звичаями та розвагами, так і з різновидами полювання – соколиним та псовим, на качок, фазанів та вовків.

На виставці представлені живописні та скульптурні твори таких майстрів як М. Реріх, Д. Кардовський, А. Горонович, М. Сверчков, Є. Лансере, О. Степанов, О. Литовченко, Г. Савицький та ін., а також мисливське знаряддя та предмети з колекції О.Є. Шереметьєва.

Виставка розкриє деякі забуті сторінки історії, спонукатиме відвідувачів до роздумів на тему охорони та збереження природи і тваринного світу, а також дасть змогу побачити в іншому контексті добре відомі твори та познайомитися з музейними експонатами, які ніколи раніше не залишали фондосховища.

Час: 10.00.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9).

Вартість: 30 грн – для дорослого, 10 грн – школярі, студенти та пенсіонери. О 16.30 відбудеться безкоштовна кураторська екскурсія.

Концерт гурту Brykulets

Brykulets – молодий гурт, який існує понад рік. Соліст групи – Ваня Іщенко – підкорив своєю творчістю серця суддів і глядачів відомого талант-шоу, а його гурт дав чималу кількість сольних концертів.

Об’єднані одним колективом BRYKULETS сформували власне звучання унікальне, драйвовий і ні на кого не схоже. В основі творчості – ліричні, зрозумілі, іноді інтимні пісні.

Час: 19.00.

Місце: Tao Event Hall (вул. Басейна, 2а).

Вартість: 200 – 250 грн.

Концерт-триб’ют «Rock Legends: Scorpions | AC/DC»

Експресія рок-гігантів та глибинність симфонічного аранжування зіллються в піснях, що сколихнули весь світ. Scorpions та AC/DC – музичні титани, які розривають сцени по всьому світу вже 50 років. Хіти виконають Lords of the Sound.

Три години запального симфо-року Scorpions та AC/DC охоплять вас із головою 15 лютого в Палаці Спорту на симфонічному триб’ют-шоу Rock Legends від Lords of the Sound.

Час: 19.00.

Місце: Палац спорту (Спортивна площа, 1).

Вартість: 450 – 900 грн.

Презентація документального фільму «Ася»

У межах культурно-освітньої платформи Yakutovych Academy представить свій найнеочікуваніший проект – документальний фільм «Ася». Його режисерка – Аліна Максименко – зазирнула за завісу побуту Асі (Олександри) Павловської та її сина Дмитра, щоб дізнатись, як та чим живуть представники родини Якутовичів.

Ася Павловська – художниця та педагог, дружина українського графіка Георгія Якутовича, мати художників Сергія та Дмитра Якутовичів. 11 грудня 2018 року вона святкувала своє 90-річчя, зібравши довкола себе найближчих родичів та друзів. Режисерці пощастило опинитись серед запрошених, пощастило також потрапити в гості до Асі й Дмитра за день потому.

Фільм розкриває святкову радість та плин буднів родини, щоб зафіксувати на плівці та у пам’яті епоху, яка вислизає в минуле. Численні гості дня народження, випадкові слова на фоні, непомітні предмети побуту та картинні полотна у квартирі Асі та Діми – все отримало своє значуще місце у фільмі, відіграло свою роль за сценарієм, який задає саме життя – життя родини Якутовичів.

Час: 19.00.

Місце: Я Галерея (вул. Хорива, 49б).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Кінопоказ опери «IYOV»

Відеоверсію найвідомішої опери музичної формації NOVA OPERA «IYOV» покажуть на екрані кінотеатру. Також уперше глядачі побачать документальний фільм про створення опери та репетиції напередодні прем’єри. Режисер – Антон Яремчук. Звукорежисер – Данила Окулов.

Опера «IYOV» увійшла у ТОП-10 найкращих сучасних опер та музичних перформансів світу! Почесне журі конкурсу Music Theatre NOW відзначило оперу за нестандартність та оригінальний підхід до існуючих форм.

Оперу-реквієм «IYOV» у 2015 році поставив Влад Троїцький на фестивалі ГогольFest разом із артистами музично-театральної формації NOVA OPERA.

Музику написали композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Оперу «IYOV» створено за книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. Її написано в синтетичному жанрі, що вперше в історії світової музики поєднав у собі оперу, реквієм та ораторію.

«IYOV» – це містерія народження нового звуку всередині препарованого рояля, на межі можливостей людського голосу. Драматургію музичного перформансу засновано на контрастній компіляції речитативів (у них використані фрагменти з українського перекладу книги Йова) та музичних номерів, написаних на латинські тексти Реквієму.

Музичним відкриттям твору стало використання препарованого рояля. Завдяки нетиповим прийомам гри та використанню ударних інструментів він перетворюється на справжній симфонічний оркестр, а часом – навіть на генератор електронних звуків.

Покази відеоверсій сучасних опер відбуваються в рамках проекту «NOVA OPERA на великому екрані». Кожен показ проекту супроводжуватиметься зустрічами із учасниками формації NOVA OPERA, обговореннями, дискусіями.

Час: 19.00.

Місце: Кінотеатр «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40).

Вартість: 50 грн.

Концерт Duo Sonoro

Програма – Йоганнес Брамс – Сонати для фортепіано і скрипки:

ор. 78 G-dur

op. 100 A-dur

op. 108 d-moll

Скрипаль Андрій Павлов та піаністка Валерія Шульга є представниками молодої музичної генерації України. Вони презентують національну музичну школу на багатьох престижних форумах в Україні та за кордоном.

Дует Sonoro є лауреатом і володарем спеціальних призів численних міжнародних конкурсів, серед них Гран-прі Plovdiv International chamber music competition (Болгарія, 2017), ІІІ премія Salieri-Zinetti International chamber music competition (Iталія, 2016), ІІІ премія Johannes Brahms International competition (Австрія, 2015), ІІІ премія Stasys Vainiunas International chamber music competition (Литва, 2014) тощо.

В 2014 році Андрій та Валерія були запрошені провести майстер-клас у Тегеранській Консерваторії (Іран).

Час: 19.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 200 грн.

Залишити відповідь