П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Події

Суд у США визнав: Манафорт свідомо збрехав слідчим

Екс-глава передвиборчого штабу американського президента Дональда Трампа та політконсультант українського екс-президента Віктора Януковича, політтехнолог Пол Манафорт свідомо давав неправдиві свідчення щодо ключових епізодів розслідування.

Про це повідомляється у постанові судді Емі Берман Джексон, винесеній 13 лютого, передає Голос Америки.

Суддя зазначила, що Манафорт навмисне збрехав щонайменше у трьох випадках, зокрема щодо свого спілкування з колишнім бізнес-партнером, політконсультантом Костянтином Килимником.

У постанові йдеться, що Манафорт збрехав у відповідь на питання, чи передавав він Килимнику дані соцопитувань, проведених штабом Трампа. Також збрехав щодо обговорення з Килимником так званого плану врегулювання в Україні.

«План, зокрема, передбачав зняття санкцій щодо Росії — це рішення однозначно було на користь режиму Путіна», — вказує «Голос Америки».

Килимник ці звинувачення відкидає. Водночас суддя визнала Манафорта не винним у тому, що він свідомо збрехав, відповідаючи ще на два питання слідчих — щодо ролі Килимника в перешкоді правосуддю та своїх контактів з членами адміністрації Трампа.

«Голос Америки» додає, що команда спецпрокурора Мюллера припускає, неправдиві свідчення стосуються розслідування щодо можливої змови працівників штабу Трампа з Кремлем.

Залишити відповідь