Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Азовське море не стане російським озером, за словами Президента України

Порошенко на кожній міжнародній зустрічі закликає світову спільноту сприяти поверненню в Україну полонених моряків та українські бойові катери, а також посприяти забезпеченню свободи судноплавства в Керченській протоці і в Азовському морі

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не дозволить перетворити Азовське море на російське озеро. Про це глава держави повідомив під час зустрічі з представниками громадськості та діячами культури – ініціаторами звернення до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша щодо сприяння у звільненні українських моряків.

«Ми докладаємо максимум зусиль, щоб повернути українських моряків додому», – заявив він.

Порошенко зауважив, що захоплені українські моряки займають послідовну позицію щодо відсутності будь-яких прав судити їх в російських судах, бо вони є військовополоненими.

Президент відзначив, що не має жодної зустрічі на вищому міжнародному рівні, на якій би він не закликав міжнародну громадськість, лідерів світу, щоб забезпечити виконання трьох вимог українців: негайно повернути українських моряків додому, повернути українські бойові катери, забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці і в Азовському морі.

«Ми не дамо перетворити, підкреслюю, наше Азовське море на російське озеро. Дуже важливо зараз констатувати, що світ демонструє солідарність з Україною», – додав глава держави.

Залишити відповідь