Четвер, 18 Квітня, 2024
Політика

Через ”Білі балаклави” РФ намагалася зірвати вибори

Співробітники Служби безпеки України зірвали керований Росією проект дестабілізації ситуації в Українській державі, в рамках якого члени організованої громадянином країни в інтересах РФ Миколою Дульським радикальної організації “Білі балаклави” готували зрив виборчого процесу відразу після завершення першого туру виборів президента України.

Про це на брифінгу 19 лютого заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко.

“Микола Дульський (який переховується за межами країни, але зберігає паспорт громадянина України – ІФ) організував в інтересах РФ щонайменше шість акцій дестабілізації. Сьогодні ми розповімо про зрив чергових деструктивних планів РФ на прикладі одного з проектів дестабілізації ситуації – проекту “Білої балаклави”, члени якої, діючи за вказівкою з Москви, з осені 2018 року готували зрив виборчого процесу відразу після завершення першого туру виборів президента України”, – заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, члени цієї організації планували захоплення адміністративних будівель у регіонах України, організацію масових протестів і вуличних заворушень.

В.Кононенко повідомив, що, за даними української спецслужби, Росія розробляє і готує низку планів і схем щодо дестабілізації ситуації в Україні у 2019 р. шляхом використання протестного потенціалу, що існує в українському суспільстві.

Залишити відповідь