П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

У США відвідувачів Гранд-Каньйону десятки років опромінювали радіацією

У підвалі музею заповідника «Гранд-Каньйон» в штаті Арізона були виявлені контейнери з урановою рудою

Туристи піддавалися впливу радіації протягом майже 20 років, передає DailyMail.

Повідомляється, що три 20-літрових контейнера з ураном були знайдені поруч з виставкою таксидермії і перебували там з 2000 по 18 червня 2018 року. Уран зберігався в підвалі заповідника протягом десятиліть, а потім був перенесений в будівлю музею, коли він відкрився в 2000 році.

Слід зазначити, що контейнери з радіоактивною речовиною знаходилися в місці, де під час екскурсій проходили 30-хвилинні презентації для дітей.

Радіація перевищувала допустиму норму в 4000 разів для дітей і в 400 разів вище для дорослих. Для опромінення досить було знаходитися поруч зі сховищем менше хвилини.

Stephenson's account of high radiation levels appears to be corroborated by photographs in a 45-page slideshow intended to document the alleged cover-up

Менеджер з безпеки нацпарку Елстон Стівенсон підкреслив, що вищі посадові особи Гранд-Каньйону неодноразово перешкоджали його спробам проінформувати про те, що відбувається.

Як повідомили представники нацпарку «Гранд-Каньйон», в даний час контейнери з ураном ліквідовані. Один з контейнерів був буквально переповнений – його кришка не закривалася.

Залишити відповідь