Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Міжнародні організації мають іти на півкроку вперед, на думку Арсенія Яценюка

Якщо країна-агресор, ким є Російська Федерація, має право вето на рішення міжнародної організації, – це призводить до неефективності такої організації

На цьому наголосив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк, відкриваючи 7-й Київський Безпековий Форум для молоді, пише прес-служба партії.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Російська Федерація формує біля себе пул своїх союзників, “тих країн, які підтримують диктаторську, реваншистську і агресивну політику РФ”.

“Вони це роблять через гроші, через політику залякування, постачання зброї, підтримку різного роду радикальних сил. І таким чином вони отримують більшість, наприклад, в Генеральній Асамблеї ООН”,- додав він.

“Жодного рішення в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй, які і в інших міжнародних організаціях, неможливо прийняти без консенсусу. І тут на сцені з’являється Росія, яка блокує прийняття будь-яких рішень, які підтримують решта членів Ради Безпеки ООН”, – сказав Яценюк.

Лідер “Народного фронту” також нагадав, що Росія намагається повернутися до Парламентської Асамблеї Ради Європи: “На жаль, спроби Росії ледве не досягли успіху”.

Залишити відповідь