П’ятниця, 19 Квітня, 2024
КриміналСуспільство

Шахраї з Nasdaq Group Ukraine продавали фейкові акції Tesla на мільйони гривень

Прокуратура Києва разом з СБУ і поліцією затримала шахраїв, які продавали українцям фейкові акції американської компанії Tesla Inc.

Про це повідомляє офіційний сайт прокуратури. Точна сума грошей, яку втратили постраждалі, не розголошується, проте відомо, що один із заявників віддав шахраям близько $ 120 000.

Для того, щоб обманювати користувачів, шахраї створили фейкові сайти представництва Tesla Inc в Україні, а також зареєстрували компанії ТОВ «Тесла Груп Україна» і ТОВ «Насдак Груп Україна».

На сайті за адресою tesla-group.com.ua вони розміщували рекламу цінних паперів компанії Tesla, повідомляючи, що компанія «Тесла Груп Україна» вже більше чотирьох років продає фізособам акції даної компанії. Насправді, вони не продавали (не мали такої можливості і потрібних дозволів) цінні папери, а отримані від користувачів гроші привласнювали.

Двох шахраїв затримали 21 лютого в Одесі. Їх підозрюють у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України (шахрайство у великих розмірах і відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом). Їм може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь