Середа, 8 Травня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 23 лютого

Концерт Іво Бобула

Концерт народного артиста України співака і композитора присвячено 35-річчу творчості Іво Бобула. У заході візьме участь не тільки сам маестро, а й його друзі – заслужені та народні артисти України.

Більш молодому поколінню українських слухачів Іво Бобул став відомий завдяки справжньому хіту ТМНК «Іво Бобул». Сам співак приязно поставився до такого творчого експерименту й навіть брав участь у виступах гурту. За ці роки Іво Бобул не тільки не спинився у своєму творчому розвитку, а й значно збагатив свій репертуар, який на сьогодні налічує понад 200 шлягерів, класичних творів, народних пісень у авторському виконанні.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 100 – 800 грн.

Кінопоказ «Недоторкані»

Еліот Несс, агент ФБР, який завжди перебільшує свої здібності, задумав зухвалу авантюру, маючи намір підловити короля злочинного світу Аль Капоне на дрібниці – довести несплату ним податків. А для цього треба знайти відповідні документи про різноманітні угоди, пов’язані з гангстером. Здійсненню цього плану допомагають хитромудрий бухгалтер Оскар Воллес, імпульсивний поліцейський Джордж Стоун та досвідчений правоохоронець Джим Мелоун, який учить їх усіх професії та життя.

Показ фільму здійснюється в межах кіноклубу BLOW UP.

Недоторкані (США, 1987 рік, 120 хв)

Режисер: Брайан де Пальма

У ролях: Роберт Де Ніро, Кевін Костнер, Шон Коннері, Енді Гарсіа

Премії: Оскар, Золотий Глобус, BAFTA

Час: 15.00.

Місце: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6).

Вартість: 90 грн.

Концерт Olga Lukacheva за участі Yuri Seredin та Yuri Natsvlishvili

Ольга Лукачова виступить із програмою сучасного джазу й авторських інтерпретацій пісень культових виконавців 70-их років.

Ольга Лукачова відома за участю в українській групі MARU, а також у безлічі джазових фестивалів, серед яких AlfaJazzFest, JazzInKiev, JazzKolo. Вона також є бендлідером відомого фанк-проекту Volga:Funk.

Цього вечора для вас гратимуть:

Ольга Лукачова – вокал

Юрій Середін – рояль

Юрій Нацвлішвілі – контрабас

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

Театралізована екскурсія «В боротьбі за незалежність»

Буремне ХХ століття двічі дало змогу українській нації вибороти свою Незалежність. Ці надзвичайно драматичні та яскраві сторінки назавжди залишилися у пам’яті українців попри всі намагання радянського режиму стерти навіть спогад про них. Події Першої світової війни, Української революції 1917-1921 років, радянського терору, дисидентського руху оживуть перед очима відвідувачів під час вечірньої театралізованої екскурсії з каганцями «В боротьбі за незалежність».

Час: 19.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 150 грн.

Концерт «Чарівний подих Італії»

Київський камерний оркестр представить програму, що складається з творів великих композиторів Антоніо Вівальді та Петра Чайковського. Шедеври світової музичної класики у віртуозному виконанні талановитих музикантів зроблять цей вечір дійсно незабутнім.

Програма концерту:

А. Вівальді

Симфонія для струнних Соль мажор, RV 146

Концерт для струнного оркестру мі мінор, RV 134

Концерт № 4 фа мінор «Зима», RV 297 для скрипки і струнного оркестру з циклу «Пори року»

П. Чайковський – «Спогад про Флоренцію», тв. 70

Час: 18.00.

Місце: Кірха Святої Катерини (вул. Лютеранська, 22).

Вартість: 150 – 350 грн.

Заняття для дітей 6-9 років та їхніх батьків «Зберемося разом»

Під час заняття в експозиції нової виставки учасники подорожуватимуть експозиційними залами, розшукуючи сліди підводних істот й розгадуючи таємниці, заховані глибоко під водою. Здобуті враження та образи, що закарбувались у пам’яті, учасники відтворять за допомогою глини.

Заняття проведуть Катерина Окремова разом зі своєю донькою Машею Хіміч.

Катерина Окремова – співзасновниця простору домашньої освіти БеркоШко, авторка міждисциплінарних освітніх проектів для дітей та підлітків (мистецтво, історія мистецтва, театр, ігри на взаємодію, музейна педагогіка, подорожі), ведуча воркшопів з ігрового навчання для дорослих. Машико (Маша Хіміч) – учениця 7 класу БеркоШко, захоплюється художньою гімнастикою, малюванням, створенням ляльок та м’яких іграшок власноруч.

Час: 16.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт Alex Pavlov Quartet

Олександр Павлов – відомий джазовий гітарист. Грав у групах Night Groove, Links, Litvinova & Friends, Mazafunka, Dennis Adu, Big BandRandy Brecker, Mark Soskin, Curtis Fuller, Kevin Mahogany, Gregory Porter, Dennis Adu. Мав спільні концерти з легендарним джазовим барабанщиком Kim Pleinfield, володарем престижної премії GRAMMY тромбоністом та вокалістом T-bone, саксофоністом Seamus Blake, зоряним чорношкірим вокалістом Karl Frierson.

Світові джазові критики звернули увагу на роботу Алекса як автора музики у проекті Deep Tone, альбоми якого були видані та перевидавалися у Європі й Японії та отримали найтепліші оцінки та відгуки.

Проект Mindfulness («Усвідомленість»), що звучатиме у Будинку звукозапису Українського – це дуже майстерний та сучасний європейський джаз.

Alex Pavlov Quartet («Квартет Алекса Павлова»)

Олександр Павлов – гітара

Дмитро Александров – тенор-саксофон, сопрано-саксофон

Олександр Ємець – контрабас

Павло Галицький – барабани

Час: 19.00.

Місце: Будинок звукозапису Українського радіо (вул. Л. Первомайського, 5б).

Вартість: 80 – 250 грн.

Інтерактивний фентезійний фестиваль «Аль Мор»

Інтерактивний фентезійний фестиваль «Аль Мор» перенесе вас до неймовірного світу. Розпрощайтеся з буденністю і зануртесь у неповторну атмосферу магії, непереможних героїв, дивовижних створінь та захопливих історій.

На вас чекатимуть лекції дослідників, майстер-класи, презентації проектів, інтерактивні рольові ігри, дитяча програма, крафтові стенди, інтерактивні розваги, виставка-ярмарок та дивовижне костюмоване шоу. Фестиваль сподобається як тим, хто хоче розважитися, так і тим, хто націлений дізнатися щось нове в улюбленому жанрі.

Костюмоване шоу здивує новим форматом та якістю перевтілення в персонажів. Допитливі відвідувачі зможуть побачити оригінальні витвори мистецтва, пізнати нові вражаючі факти зі світу фентезі та таємниці старовинного ремесла. А на активних учасників фестивалю чекатимуть епічні баталії на полях настільних ігор та захопливі рольові ігри, які занурять у переплетіння цікавих історій.

Час: 12.00.

Місце: Клуб «Bingo» (просп. Перемоги 112).

Вартість: 170 – 200 грн.

Концерт квартету ім. М. Лисенка на інструментах Флоріана Юр’єва

У межах виставки Флоріана Юр’єва відбудеться концерт заслуженого ансамблю України, квартету імені Михайла Лисенка. Усі твори виконуватимуться на інструментах, виготовлених лише Флоріаном Юр’євим.

В програмі:

В.-А. Моцарт /Дивертисмент ре мажор/ (вик. квартет)

Й.С. Бах /Сарабанда/ (вик. І.Кучер)

Ф. Шуберт /Satz-квартет до мінор/ (вик. квартет)

О. Бородін /Ноктюрн/ (вик. квартет)

І. Карабиць /Музика/ (вик. А.Баженов)

О. Зноско-Боровський /Троїсті музики/ (вик. квартет)

Час: 17.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Зустріч #3 «Cooking Sections – Лісосмуги»

PinchukArtCentre запрошує у підвали Беcсарабського ринку, де в межах роботи учасників виставки Future Generation Art Prize 2019 – художнього дуету Cooking Sections – відбудеться публічна дискусія за участі еколога Олексія Василюка щодо ролі лісосмуг у збереженні ґрунтів.

Лектор розповість про те, як полезахисні лісосмуги оберігають ґрунти від пересушування та вивітрювання, створюють мікроклімати та екологічні коридори. На прикладі лісосмуг ми розглянемо, як співпраця людини та природи може продукувати краще довкілля.

Час: 15.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), кімната № 31, підземний поверх Бессарабського ринку.

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Концерт «Шедеври класики XX століття»

Національний заповідник «Софія Київська» (Хлібня)

Програма:

Дмитро Шостакович

Фортепіанний квінтет тв.57

Кшиштоф Пендерецький

Струнне тріо

Гія Канчелі

Струнне тріо

Склад:

Анастасія Шипак — скрипка

Павло Могилевський — скрипка

Наталія Линник — альт

Артем Замков — віолончель

Валерія Шульга — фортепіано

Час: 15.00.

Місце: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24).

Вартість: 350 грн.

Виступ Maruv із нагоди 21-річчя Caribbean Club

У програмі святкування найтанцювальнішого майданчика Києва:

наживо дивовижна MARUV

нічна танцювальна програма з одним із найкращих кавер-бендів України – No Comments

шоу віртуозних танцівниць – NC-17 Showballet

Maruv – електронний проект з України, який слухають у всьому світі! У 2018 році її пісні «Drunk Groove» і «Focus on me» розривали всі хіт-паради та радіостанції.

«DrunkGroove» (спільна робота з Boosin) увійшла в топ-100 світового Shazam, зайняла першу позицію в топ-100 Shazam України, а кліп набрав уже більше 80-ти мільйонів переглядів на Youtube!

Час: 22.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 400 – 600 грн.

Залишити відповідь