П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Поліція Харківщини затримала групу, яка скоїла напад на журналіста

На Харківщині поліцейські припинили злочинну діяльність групи, яка скоїла напад на журналіста.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Зловмисникам також інкримінується причетність до злочинів, пов’язаних із  незаконним обігом зброї на території Харкова. Встановлено, що підозрювані мали зв’язки з представниками злочинного світу на території України та Російської Федерації. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених одразу декількома статтями Кримінального кодексу, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

24 грудня минулого року на вулиці Отакара Яроша зловмисники напали на 34-річного жителя міста, побили та заволоділи грошима у сумі 9 тисяч доларів. Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

В результаті проведеного комплексу оперативних заходів поліцейські встановили причетність до скоєння та організації злочину 36-річного жителя Харкова, його 40-річного подільника та одного з виконавців злочину – 33-річного харків’янина.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 345-1 (погроза або насильство стосовно журналіста), ч. 4 ст. 186 (грабіж) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинного угруповання.

Залишити відповідь