Середа, 8 Травня, 2024
Події

На акції пам’яті Нємцова також підтримали ув’язнених українців

У Москві на акції пам’яті Бориса Нємцова лунають гасла на підтримку ув’язнених у Росії українців

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

24 лютого у Москві та низці інших міст Росії проходять акції пам’яті опозиційного політика Бориса Нємцова, убитого 27 лютого 2015 року неподалік від Кремля.

У Москві в марші по Бульварному кільцю, за останніми даними, беруть участь понад 10 тисяч осіб. Такі підрахунки організації “Білий лічильник” За оцінками поліції, на акцію вийшли 6 тисяч людей.

Акцію організували рух “Солідарність”, партії “Парнас” і “Яблуко”, фонд боротьби з корупцією та інші опозиційні організації. Серед опозиційних політиків, які беруть участь в акції, Михайло Касьянов, Володимир Рижков, Олексій Навальний, Ілля Яшин, Володимир Кара-Мурза. Гасла: “Герої не вмирають”, “Росія буде вільною”, “Росія без Путіна”.

Звучать і вимоги звільнення політв’язнів. Деякі учасники маршу також несли плакати на підтримку обміну українських політв’язнів, яких утримують у в’язницях Росії, на росіян, засуджених в Україні, а також на захист Олега Сенцова і заарештованих українських моряків!

Повідомляють, що затримано одну особу, яка намагалася пронести на марш плакат із нецензурною характеристикою Володимира Путіна.

У Санкт-Петербурзі проходить мітинг на площі біля Фінляндського вокзалу. У ньому бере участь близько тисячі осіб.

Загалом акції пам’яті Нємцова, в основному у формі пікетів, пройшли в десятках міст Росії. У низці міст влада не погодила акції, там пройшли поодинокі пікети, зокрема в Томську.

Залишити відповідь