Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

У Запоріжжі мітингували за заборону хутряних ферм в Україні

У Запоріжжі на Фестивальній площі відбулася антихутряна акція «Знімай хутро назавжди»

Учасники мітингу виступили на підтримку законопроекту, що має заборонити хутряні ферми і вирощування тварин для хутряного виробництва в Україні.

Мітингувальники принесли з собою плакати з написами «Вдягайся як хочеш – тільки без хутра», «Ваша примха – їхня смерть», «Друг не шуба» та інші, а також скандували «Україна – гуманна країна», «Краще голим, ніж у шубі».

Дехто з мітингувальників також привів на захід із собою своїх домашніх улюбленців. Так, запорожець Артем Сафонов прийшов разом із 10-місячною лисицею Дорофеєю, яку викупив минулого року з хутряної ферми у Вінницькій області.

«Це явно не шуба – це друг, товариш. Звіроферм по України достатньо. Особливо люди не знають, де вони – нікого не цікавить, де їхнє хутро виробляють. Одна з них на Вінниччині. Це єдині, де білого кольору лисиць привезли з Канади. Ми в інтернеті списувались із дівчиною – вона поряд живе, у неї теж живуть домашні лиси. І вона поїхала, витягла з цього пекла нам лисичку. Песця ми взяли у східній Україні – там теж звіроферми є. Другий лис у нас рудий є, але він з диких», – розповів учасник акції Артем Сафонов.

Аналогічні акції за заборону хутряних ферм в Україні відбуваються і в інших містах.

Залишити відповідь