Субота, 20 Квітня, 2024
АналітикаПолітика

Об’єднання “демократів”: перший сезон завершено

Сьогодні стало відомо про те, що міський голова Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на посаду Президента України на користь Анатолія Гриценка. Про це лідер “Самопомочі” сказав на брифінгу для ЗМІ, після чого на це схвальним дописом у мережі фейсбук відреагував Анатолій Гриценко.

Дякую Андрій Садовий! Психологічно непросте, але чесне, відповідальне і державницьке рішення. Переможне рішення! Разом ми змінимо країну і дамо всім українцям позитивну перспективу!

– написав Гриценко.

Ця подія зруйнувала багато міфів та дала відповіді на кілька питань, зокрема, тепер стала очевидною мотивація Андрія Садового в його більш ніж піврічних перемовинах з лідером “Громадянської позиції”.

Не секрет, що після того, як мер Львова публічно відмовився зніматися з виборів на користь Гриценка в другій половині 2018-го, коли рейтинг останнього був на піку і таке об’єднання бачилося дуже логічним, тільки лінивий не пов’язав це рішення з домовленостями Садового з Банковою, стверджуючи, що його там купили/залякали/вмовили.

Після того агресивна та дорога медіа-кампанія лідера “Самопомочі” вважалася такою, що працює на користь Порошенка та ледь не ним оплачена. Дуже багато “експертів” від української політики так стверджували – і помилилися.

Тепер єдиною логічною версією поведінки Андрія Садового під час виборчої кампанії є те, що пропозиція, зроблена на початку сезону штабом Гриценка, виявилася заслабкою і Садовий банально набивав собі ціну. Можна не сумніватися, що всі біг-борди та телеефіри, всі оплачені пости у фейсбук та інша реклама були старанно пораховані і включені у загальний кошторис. І що штаб Гриценка був змушений платити, оскільки поточні рейтинги не лишають тому інших шансів на продовження боротьби, а слів і звинувачень прозвучало стільки, що можна не сумніватися – Гриценку є що втрачати.

Характерно також, що як повідомляє “Українська правда”, політрада “Самопомочі”, в яку входять депутати Олег Березюк, Олег Лаврик, Єгор Соболєв, Оксана Сироїд, Роман Семенуха, медіаконсультант Остап Процик та заступник голови Львівської облради Параска Дворянин, всі виступили проти об’єднання з Гриценком, крім Соболєва.

Садовий вчинив в кращих традиціях української політики: кинув власних депутатів, кинув львівян, кинув всіх, хто збирався за нього голосувати – і продовжує торги, оскільки сьогодні ж прозвучало, що

На початку наступного тижня ми підпишемо публічну угоду, і там, в тій угоді, будуть прописані дуже важливі принципи стосовно оборони і безпеки нашої держави, боротьби з корупцією, окупованих територій, чистоти кадрової політики. Це важливо для нас усіх.

– сказав Садовий.

Перший сезон епопеї з об’єднанням “демократів” завершено, наступний починається в понеділок.

1 коментар

Залишити відповідь