Понеділок, 29 Квітня, 2024
Події

В РФ адвоката, котра захищала громадянина у справі побиття поліцейськими, знайшли мертвою

В Іркутській області знайдено мертвою адвоката Галину Музику.

Про це повідомляє “Медиазона”.

Вона була захисницею жителя міста Усольє-Сибірське Михайла Загвоздіна, який був затриманий 1 березня після обшуку в своїй квартирі. За твердженням його дружини, оперативники відмовлялися надати постанову про обшук, а потім побили Загвоздіна на очах у дітей.

Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу про застосування насильства до представників влади. За словами слідчих, Загвоздін чинив опір під час затримання. Дружина Загвоздіна вважає, що кримінальну справу порушили через конфлікт чоловіка з одним з місцевих силовиків: недавно Загвоздін ледь не врізався в автомобіль оперативника.

Адвокат Галина Музика відвідала Загвоздіна в ізоляторі, де мала намір взяти у нього пояснення, що підтверджувало причетність дев’яти оперативників до побиття. Після відходу з ізолятора захисниця більше не виходила на зв’язок.

Дружина Загвоздіна подала заяву про зникнення адвоката в обласне МВС, після чого їй повідомили, що Музика була знайдена мертвою в своїй квартирі. У поліції спростовують будь-яку насильницьку смерть адвоката. За словами дільничного, перед смертю вона намагалася викликати швидку допомогу, але не встигла.

Залишити відповідь