Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 5 березня

Концерт Amorphis

Один із найбільш заслужених колективів Фінляндії у межах туру представить на суд глядачів як класичні хіти, так і нові треки з альбому «Queen of Time», який б’є всі рекорди продажів і отримує виключного хвалебні відгуки у світовій пресі.

Час: 19.00.

Місце: Клуб «Bingo» (просп. Перемоги, 112).

Вартість: 800 – 1300 грн.

Відкриття виставки Михайла Левченка «Мультимедійна політкоректність.18+»

Виставка має на меті привернути увагу глядача до подвійних стандартів моралі у сучасному суспільстві та дослідити медійні кліше сьогодення.

За словами автора проекту, «сьогодні, як ніколи, стає явним розрив між тим, що декларується в Інтернеті та інших ЗМІ, і тим, що люди насправді бачать у тому самому інформаційному полі. Кількість витонченого насильства в кіно, новинах, пошукових системах Інтернету та на телебаченні не відповідає тому, що суспільство маніфестує щодо гуманності та політкоректності. Наприклад, у США досі існує расизм, Ку-клукс-клан і сегрегація. Одночасно афроамериканців не можна називати “неграми”: на вас можуть подати до суду за такі слова. Дітям забороняють дивитися на оголені жіночі груди, проте в той самий час вони дивляться фільми, в яких демонструють жорстокі вбивства. Подвійні стандарти моралі та сприйняття суспільством певних табу набуває нечуваних досі масштабів лицемірства».

Михайло Левченко – скульптор-монументаліст, митець, володар міжнародних відзнак і премій, серед яких Міжнародна премія Леонардо да Вінчі. Член журі міжнародних конкурсів і фестивалів.

Роботи митця представлені в постійних музейних колекціях Міжнародного парку скульптур у місті Айя-Напа (Кіпр, 2015), Музеї сучасного мистецтва в Ролдані, Санта-Фе (Аргентина, 2014), Художньому музеї біля моря, Сан-Бенедетто-дель-Тронто (Італія, 2013), Музеї сучасного мистецтва, Воллтерра (Італія, 2008).

Упродовж останніх 10 років Михайло Левченко взяв участь у 48 міжнародних скульптурних симпозіумах і фестивалях у 20 країнах світу, серед яких: Азербайджан, Аргентина, Ізраїль, Іран, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Кіпр, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Сирія, США, Туреччина, Україна, Франція, Чехія, Чилі, Японія.

Також твори Михайла Левченка експонувалися на міжнародних арт-ярмарках у Парижі (Франція), Нью-Йорку (США), Падуї (Італія), Монте-Карло (Монако).

Час: 18.00.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: вхід вільний.

Лекція Катерини Яковленко «Відео-арт»

Третя лекція в межах нового курсу освітньої програми «Академія о сьомій», присвяченому знайомству з різними художніми формами, що використовуються в сучасному мистецтві.

Розвиток відеоарту відбувся наприкінці 1960-х – на початку 1970-х років у США, коли техніка стала більш доступною для митців. Для українських художників експерименти з відео стали можливі на двадцять років пізніше. Під час лекції йтиметься про розвиток відеоарту у світі та в Україні, теми та можливості, якими володіють автори, а також про проблему термінології.

Захід відбудеться на 5-му поверсі арт-центру в освітній кімнаті.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Виставка фіалок

Організатор «Студія Фіалки». У виставці бере участь селекціонер фіалок Дмитро Денисенко (селекія з приставкою Dn-).

Час: 10.00.

Місце: Національный науково-природничий музей НАН України (Археологічний музей) (вул. Б.Хмельницького, 15).

Вартість: вхід вільний.

Презентація книги Семена Широчина й Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район»

Захопившись дослідженням районів Києва, Cемен Широчин із Олександром Михайликом вирішили не зупинятися на Лівобережжі та продовжити серію книг про ще мало вивчені та досліджені правобережні периферії.

Першою вийшла книга про периферії Солом’янського району – Олександрівську слобідку, селища імені 1 травня й авіаторів, Чоколівку та Пост-Волинський, Караваєві і Новокараваєві дачі, Відрадний, Первомайський і Залізничний масиви.

Нове видання – це розповідь про місцевості, що зберігають у собі історію розвитку і перетворення селищ на масиви, сторінки історії міста і країни. В цій книзі кожна з описуваних місцевостей постає в своїй історичній перспективі, що дозволяє відчути послідовність етапів розвитку і вплив на них історичного контексту: генерального плану, боротьби з архітектурними надмірностями і масового типового житлового будівництва. Така послідовність дозволяє побачити, як на периферії поступово з’являються дороги й магістралі, громадський транспорт і багатоповерхова забудова, вузькі польові вулички змінюються широкими дорогами, а садибна забудова – висотними житловими будинками.

У книзі наведено дати будівництва, імена авторів і серії типових будинків. Про кожну місцевість викладено історію їх висотного будівництва, згадані оригінальні й експериментальні проекти та їхні автори.

У книзі 152 сторінки, більше сотні ілюстрацій, зокрема авторські висотні панорамні фото, нереалізовані проекти, втрачені споруди, а також уперше публікуються знахідки з особистих архівів архітекторів.

Традиційно автограф-сесія.

Про авторів:

Семен Широчин – кандидат філософських наук, дослідник архітектури Києва, автор книг та низки статей про архітектуру Києва радянської доби.

Олександр Михайлик – києвознавець, автор низки книг про архітектуру Києва та храмів Київщини.

Час: 19.30.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь