Неділя, 28 Квітня, 2024
НаукаПодії

Поліція Британії спільно з урядом розробляє базу ДНК собак

Через напади на вівць поліція Британії спільно з урядом розробляє базу ДНК собак, щоб швидко знаходити їх після чергового нападу.

Про це повідомляє Telegraph.

Про таку базу у Великій Британії задумалися через більш часті випадки нападів на парнокопитних. Собаки ганяють і кусають вівць, і подекуди це призводить до летального результату.

Як пише Telegraph, в 2018 році напади на вівць обійшлися британським фермерам в $ 1,56 млн. Особливо статистика погіршилася в Уельсі. Sky розповідає, що в 2016 році собаки загризли 15 тисяч фермерських тварин. При цьому насправді число може бути більшим, адже пізніше з’ясувалося, що лише 39% фермерів заявляють про такі випадки в поліцію.

Тепер чиновники розробили спеціальні правила, які обумовлюють, як можна отримати ДНК тварини з вівці, на яку напала собака. Для цього необхідно взяти мазки з рани вівці і з пащі собаки, а потім їх порівняти. Основним фактором тут є швидкість, з якою експерти повинні взяти зразок – якщо з цим затягнути, то ідентифікувати собаку вже не вийде.

Спосіб вже успішно використали при пошуках власника собак, з якими він полював на зайців, відзначає Telegraph. Влада вирішила створити бази, використовуючи вже наявний досвід міст Баркинг і Дагенхам. Там власників собак в обов’язковому порядку змушують реєструвати своїх тварин.

Залишити відповідь