Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Манафорта засудили до 7,5 років позбавлення волі

Федеральний окружний суд у Вашингтоні оголосив політтехнолога Пола Манафорту новий вирок за незаконне лобіювання і чинення тиску на свідків

Американський політтехнолог Пол Манафорт 13 березня був засуджений до семи з половиною років позбавлення волі за злочини, розкриті в ході розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера по втручанню Росії у вибори в США, повідомляє Bloomberg.

Федеральний окружний суд у Вашингтоні засудив Манафорта до трьох з половиною років ув’язнення за незаконне лобіювання і чинення тиску на свідків. Відзначається, що вирок не пов’язаний з його роботою в передвиборному штабі президента США Дональда Трампа.

З урахуванням вироку на три роки і 11 місяців, який суд штату Вірджинія виніс Манафорту 7 березня, політтехнолог проведе у в’язниці сім з половиною років.

Манафорт прибув до суду на інвалідному візку. Він просив суддю про поблажливість, заявивши, що потрібен родині. Політтехнолог запевнив, що “вже почав змінюватися”, і вибачився за свої злочини.

В наступному місяці Манафорту виповнюється 70 років.

Окружний суд штату Вірджинія розглядав справу про фінансові злочини, яке в основному пов’язано з роботою політтехнолога в Україні. Манафорт звинувачувався в наданні податковим органам неправдивих відомостей про доходи і в приховуванні інформації про офшорні рахунки. У серпні 2018 го журі присяжних визнало його винним по восьми з 18 пунктів звинувачення.

Прокурори рекомендували судді призначити Манафорту покарання у вигляді позбавлення волі від 19,5 до 24,5 року, однак суд виніс йому більш м’який вирок.

13 березня суд виніс вирок у другій справі, по якому у вересні 2018 року політтехнолог визнав себе винним за двома пунктами звинувачення.

Залишити відповідь