Вівторок, 30 Квітня, 2024
Світ

ООН розселить венесуельських іммігрантів у різні штати Бразилії

Починаючи з 2017 року, понад 200 тисяч венесуельців були змушені переїхати в сусідню країну


Починаючи з 2017 року, до Бразилії переїхали понад 200 тисяч венесуельців, які втекли з рідної країни через економічну скруту і порушень прав людини. Більшість з них живе в північних штатах країни, що створює значний тиск на регіон, повідомляє VOA.

Агентство ООН у справах біженців разом з партнерськими організаціями початок процес розселення більш ніж 5 тисяч венесуельців з північного бразильського штату Рорайма по інших регіонах країни.

Прес-секретар агентства Бебар Белох розповів в інтерв’ю «Голосу Америки», що схема добровільного переселення була задумана з метою зниження економічного тиску на північ Бразилії.

За словами Белоха, багато з венесуельських біженців живуть на вулиці, далеко не всі з них змогли працевлаштуватися і отримати стабільне джерело доходу після приїзду до Бразилії. Тому учасники програми зацікавлені в отриманні допомоги для переїзду в інші регіони країни, де є більше можливостей для працевлаштування.

Перша група у складі 225 осіб вилетіла зі столиці штату Рорайма в 13 різних бразильських міст. У найближчі тижні Рорайму покинуть ще кілька тисяч венесуельців.

Залишити відповідь