П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 20 березня

Музичне шоу «Anti-Chello show»

Протягом останніх 20 років такий інструмент, як віолончель, зумів відокремитися від класичної музики і здобути небачену раніше популярність. Віртуозне виконання Стасом Фекете авторських творів буквально знищує рамки між музичними стилями.

Сет-лист програми Anti-Chello Show – це симбіоз класичного звучання і сучасних жанрів музики у виконанні Eclectic Sound Orchestra. Перфоманс стає по-особливому космічним під супровід проекцій на одній із наймасштабніших бань Європи, розташованій у Київському планетарії.

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3).

Вартість: 200 – 400 грн.

Арт-середа: Антон Акей

У межах проекту Арт-Середа відбудеться відкриття виставки молодого художника Антона Акея.

Всі роботи, представлені на виставці, Антон створював до цілком конкретного часу – 15.40, звідси і концепція проекту: три цілих чотири десятих – це пролетарське число, яке дорівнює вазі цеглини. Три метри сорок сантиметрів – це абстрактна відстань, якої нам весь час не вистачає аби подолати стереотипи. 3,4 – це кількість фантомних болей на певному етапі нашого життя.

Представленні в експозиції роботи – це такі собі соціальні трилери про руйнування різного роду перепон.

Антон Акей – візуальний митець, графік, живе і працює у Рівному. Почав малювати після закінчення школи. Має купу незакінчених вищих освіт, серед яких жодної художньої. Антон організовував та брав участь у неформальних фестивалях та арт-проектах як в Україні, так і закордоном.

Час: 19.00.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

Світлина від ЦСМ "ДАХ".

Швейцарська моновистава «Be my Marguerite! (або у незвичній самоті)»

Автори: Маделен Бонгард та швейцарська театральна компанія «Дикі Душі» (Cie Dyki Dushi)
Жанр: міждисциплінарний сучасний театр
Тривалість: 55 хвилин
Вікові обмеження: з 14 років
Французькою мовою з українськими субтитрами
У цій моновиставі тривалістю близько 55 хвилин за висловлюваннями Марґеріт Дюрас героїня М. розповідає про універсальність свого життєвого досвіду: між сімейним життям і любовними стосунками. Спогади, які її наповнюють, з’являються у вигляді відео-проекцій на вишуканих декораціях у супроводі електронної музики. Героїня ніби є відлунням того, що звучить в її голові. Вона намагається заспокоїти свій надактивний розум, щоб відновити просте задоволення тіла від руху. Сповідь М. звучить як заклик радіти життю і дорожити здатністю любити.
За підтримки Посольства Швейцарії в Україні
Склад:
Маделен Бонгард (акторка, автор сценарію)
Клер Фінотті (сценографія, дизайн)
Томас Колер (автор та виконавець класичної музики для фортепіано)
Ханна Лассер (коуч з акторського виконання)
Хелена Пайян (світло, технічне забезпечення)
Жюльєн Петі (світло, відео)
Талі Серруйа (театральність)
Sor_L (звукове оформлення вистави)
*Компанія «Дикі Душі» була створена у 2017 році акторкою Мадлен Бонгард для того, щоб надати структуру її особистим проектам. Цсі ці проекті мають на меті об’єднати міжнародні міждисциплінарні команди та побудувати мости між різними мовними регіонами Швейцарії.
Друга вистава компанії – «До наших Диких Душ» є спільним швейцарсько-українським проектом, прем’єра якого відбудеться у вересні 2019 року у театрі «Théâtre l’Oriental» м. Веве/Швейцарія. Проект створюється за підтримки театральної компанії «Конг»/м. Цюріх та організації «Дім Бориса Віана»/м. Париж. Тур Україною планується навесні 2020 року.
Переклад книги “Et on tuera tous les affreux” (з фр. «Знищімо всіх покручів»), на базі якої створюється вистава, буде також видано українською мовою навесні 2020 року.

Час: 19.30

Місце: ЦСМ «ДАХ» (Велика Васильківська, 136).

Вартість: 250 грн.

Виставка Олексія Іванюка «Realism»

Відкриття виставки Олексія Іванюка «Realism»

В основі проекту «Realism» лежить спостереження за різними станами пейзажу та його емоційний вплив на свідомість глядача. Класичний жанр живопису – пейзаж – художник представить крізь призму нових художніх та експозиційних досліджень.

Realism Олексія Іванюка – це тонке балансування між уявою та реальністю, між фігуративом та абстракцією, між емоцією та спогляданням. Адже пейзаж, на думку автора, це передусім унікальне тональне сполучення чуттєво-емоційних хвиль.

Саме тому у нових роботах художник ніби спрощує художній образ краєвиду. Відкидає деталі, очищує від усього зайвого, переводить пейзаж в абстрактну, майже супрематичну площину геометричних фігур та насичених колористичних плям. Але таке спрощення оманливе. За ним – особливий авторський стиль, бажання створити систему власного світогляду, передати чуттєвість та чистоту гармонії.

Драматична мова масштабних картин, інтенсивна колористична напруженість панно, ніби зітканного з емоцій та передчуттів, заперечує будь-який декоративізм, перетворюючись на потужну симфонію злиття творчої сили людини і природи.

Час: 18.30.

Місце: Арт-простір Mironova Foundation (пров. Лаврський, 9).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь