Четвер, 18 Квітня, 2024
В КиєвіУкраїна

На Київщині з 29 березня заборонено ловити рибу

З 29 березня на Київщині встановлюється нерестова весняно-літня заборона на вилов риби. Вона триватиме залежно від водойми. Про це повідомляє Київський рибоохоронний патруль на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Вечірній Київ”.

Так, у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками заборона триває по 6 червня (включно), у всіх річках та їх кореневих водах – по 17 травня, у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктах – по 26 червня, – інформують охоронці водних біоресурсів.  

У Київському рибоохоронному патрулі нагадали, що в цей період забороняється, зокрема, плавати на човнах та займатися підводним полюванням. При цьому дозволяється любительське та спортивне рибальство. Але є одне суттєве зауваження.

Під час нересту дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях. Максимальний вилов на одного рибалку становить не більше 3 кг.

З місцями нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони, можна ознайомитись за посиланням.

У Київському рибоохоронному патрулі також нагадали про заборону вилову раків до 30 червня 2019 року.

Залишити відповідь