Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Китайські компанії потерпають від дефолту

Дефолт китайських корпоративних облігацій досяг рекордного рівня

У 2018 році в Китаї зростання корпоративного боргу досяг рекордно високого рівня, повідомляє CNBC.

Зокрема, в минулому році різко зросли дефолти по китайським корпоративним облігаціям як у доларах США, так і в китайських юанях.

A bank teller counts the stack of Chinese yuan and US dollars at a bank in Shanghai.

За даними сінгапурського банку DBS, дефолти по боргу в юанях досягли “безпрецедентних” 119,6 млрд юанів ($ 17,8 млрд), що в чотири рази перевищує показники 2017 року, говориться в лютневій доповіді.

У той же час японський банк Nomura оцінив рівень боргів ще вище. За його даними, в минулому році обсяг дефолтів по юаневих облігаціях склав 159,6 млрд юанів ($ 23,8 млрд). Цей показник приблизно в чотири рази перевищує оцінку 2017 року.

При цьому борги по корпоративних облігаціях, номінованих в доларах, показали в минулому році аналогічні результати. Аналітики банку Nomura оцінили суму такого боргу до $7 млрд.

“У минулому році Китай став свідком безпрецедентної хвилі дефолтів за корпоративними облігаціями”, – йдеться в доповіді аналітиків DBS.

Як повідомили в банку, жорсткі грошово-кредитні умови, з якими стикаються компанії, поглиблюються високими витратами по позиках. У січні процентні ставки виросли до 4,35%, в той час як на початку 2017-го вони були на рівні 3,1%.

Залишити відповідь