Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 22 березня

Головна музична церемонія «Премія YUNA»

Ця престижна нагорода вручається українським музикантам за досягнення, продемонстровані за календарний рік премії. Щороку нагороду у різних номінаціях отримують виключно найкращі співаки, гурти, танцюристи, композитори та виконавці.

Цього року організатори заявили про нову номінацію — «Пісня на іншій мові» для композицій, текст яких більше ніж на 90 % написаний іноземною мовою. При цьому, за цьогорічними правилами, претендувати на звання «Найкраща пісня року» зможуть лише пісні, написані українською мовою.

Час: 19.00.

Місце: Палац «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103).

Вартість: 390 – 10000 грн.

Презентація книжки «Комікс у музеї сучасного мистецтва»

За участі Бориса Філоленка, автора-упорядника книжки, арт-критика, Олі Балашкової, мистецтвознавиці, заступниці директорки Національного художнього музею України та Катерини Сергацькової, журналістки, засновниці медіа-проекту «Заборона та колекціонерки коміксів».

«Комікс у музеї сучасного мистецтва» є четвертим виданням у книжковій серії кишенькового формату Small Run Books. До книжки увійшли тексти Ганса Ульріха Обріста, Джона Карліна, вперше перекладені українською, і Бориса Філоненка, а також комікси Роберта Крамба й Арта Шпіґельмана. Переклад книжки: Ярослава Стріха.

Під час презентації, на якій зустрінуться представники художнього поля, музейної сфери та коміксової спільноти, розмова розгортатиметься довкола таких питань:

Що втрачає історія сучасного мистецтва без коміксу?

Чи можна побачити комікси в українському музеї?

Чому комікс є невід’ємною складовою візуальної культури сьогодення та майбутнього, та як ми можемо працювати з ним сьогодні?

Час: 18.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-man-sound.jpeg

Концерт Василя Попадюка та Man Sound

Перший спільний концерт скрипаля-віртуоза та мультиінструменталіста Василя Попадюка та вокально-акапельного ансамбля Man Sound.

Василь Попадюк: усесвітньо відомий скрипаль, мультиінструменталіст (у його арсеналі більше 15 інструментів), композитор і справжній українець! Народився у Львові, виріс у Києві, переїхав до Канади, де живе двадцять років, але продовжує розмовляти виключно українською мовою, та не збирається змінювати громадянство.

Man Sound: жанр акапелла – це хорове виконання пісень без музичного супроводу. Цього року вокально-акапельний ансамбль Man Sound відзначає 25-річчя на сцені.

Час: 19.00.

Місце: Міжнародний центр культури і мистецтв (алея Героїв Небесної Сотні, 1).

Вартість: 190 – 1250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/01/afisha-kyiv-powerwolf.jpg

Концерт Powerwolf. Уперше в Києві

Вперше у Києві виступить німецький павер-метал Powerwolf.

Із самого початку своєї кар’єри група представляла потужний музичний матеріал і незрівнянні візуальні концепції. Це і лірика, приправлена ​​каламбурами, і розкішне сценічне шоу, і, звичайно ж, похмурі образи всіх учасників.

Powerwolf звучать розкотисто і переконливо не тільки на записах. Вони влаштовують цілі вистави з костюмованим шоу, декораціями і театральними елементами.

Спеціальний гість концерту – шведський музичний метал-гурт At the gates.

Час: 20.00.

Місце: Pochayna Event Hall (просп. С. Бандери, 23).

Вартість: 890 – 2900 грн.

Концерт «Kristina Kirik Quartet»

Квартет Христини Кірік виступить із програмою авторських аранжувань джазових стандартів і власних творів у стилях post-bop i contemporary jazz. Цей колектив може здивувати відсутністю у складі гармонічного інструменту, але саме це і надає особливості звучанню квартету.

Христина Кірік – джазова контрабасистка, виступала на фестивалях AlfaJazz, AmIJazz, KaunasJazz брала участь у воркшопах і концертах із Michael Abene, John Hollenback, Michael Dease, Andrew Gold, Sam Harris, Alex Maksymiv.

Склад:

Яків Цвєтінський – труба

Борис Могилевський – альт саксофон

Христина Кірік – контрабас

Тарас Козак – барабани

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

Залишити відповідь