Четвер, 25 Квітня, 2024
Музика

Київська чоловіча хорова капела ім. Левка Ревуцького святкує 50-річний ювілей

Твори у виконанні капели ім. Л. Ревуцького звучали в концертних залах багатьох міст Великобританії, України, Франції, Бельгії, Італії та Люксембургу

Похожее изображение

Близько 40 високопрофесійних музикантів працюють у цій капелі. У репертуарі хору, крім української музики, є твори слов’янської і зарубіжної церковної та класичної хорової музики як a capella, так і в супроводі.

“Серед них: «Реквієм» Л. Керубіні, опера-ораторія І. Стравінського «Цар Едіп», симфонія № 13 Д. Шостаковича і багато іншого”, – розповідає директор капели Олександр Круковський.

Потужний чоловічий спів прикрашають чудові солістки — Валентина Іваненко та Вікторія Заболоцька. Одним із старожилів колективу є помічник головного диригента Віктор Грицишин, який має академічні знання зі специфіки чоловічого хору, принципів його звучання, досконало володіє професією аранжувальника. У творчому доробку Віктора Миколайовича багато яскравих різноманітних творів для чоловічого хору — від канонічних церковних богослужінь, українських народних пісень до сучасних.

“У жовтні минулого року ми взяли участь у фестивалі «Покрова на Хортиці» (Запоріжжя), квартет «Імпрессіо» виступав на форумі «Українська Бессарабія» (Білгород-Дністровський). На початку року їздили в Івано-Франківськ на фест «Коляда на Майзлях», де виступали разом з Ніною Матвієнко Це я назвав декілька міст, а взагалі ми багато їздимо Україною з дуже різноманітними програмами. Капела омолоджується. У нас в колективі з’явилось багато молодих талановитих виконавців, які пройшли конкурсний відбір, і співаки мають вищу музичну освіту”, – каже директор капели.

При капелі працює Хор хлопчиків та юнаків, яким незмінно, уже 30 років керує Аїда Зайцева. Минулого року Хор хлопчиків та юнаків здобув перше місце на фестивалі «Хайнувка-2018» (Польща) та перше місце на «Щедрик-фесті» (Україна).

Залишити відповідь