Четвер, 28 Березня, 2024
Економіка

Петербурзький сміттєпереробний завод збільшить потужність роботи в п’ять разів

На дані цілі планують витратити близько 20 млрд рублів

Єдиний регіональний оператор по поводженню з твердими комунальними відходами в Санкт-Петербурзі ГУП “Завод МПБО-2” має намір вкласти близько 20 млрд рублів в розширення виробничих потужностей єдиного в регіоні сміттєпереробного заводу з 420 тис. до близько 2 млн т відходів на рік до 2024 року. Про це повідомив ТАСС в четвер заступник голови міського комітету з благоустрою Кирило Пащенко.

“Відповідно до програми модернізації заводу з переробки сміття підприємство” Завод МПБО-2 “планує вкласти близько 20 млрд рублів на збільшення виробничих потужностей до 2024 року до 2 млн т відходів на рік. Приступити до розробки передпроектної документації планується після вступу в роботу регіонального оператора “Завод МПБО-2” (з 1 січня 2020 року – прим. ТАСС) “, – сказав Пащенко.

Підприємство “Завод МПБО-2” переробляє відходи IV-V класів небезпеки шляхом утилізації та знешкодження. З 1 січня 2020 року компанія буде відповідати за збір, транспортування, обробку, утилізацію, знешкодження та захоронення пластикових відходів. Щорічно на території Петербурга утворюється близько 1,7 млн ​​т відходів, з яких 66% розміщується на полігонах Ленінградської області.

Залишити відповідь