Неділя, 26 Травня, 2024
Суспільство

Звинувачення попросило для обвинуваченого у «справі українських диверсантів» 15 років

На засіданні підконтрольного Кремлю Севастопольської міського суду у вівторок, 2 квітня, звинувачення попросило для обвинуваченого у «справі українських диверсантів» Володимира Дудки 15 років позбавлення волі.

Про це повідомив адвокат Сергій Легостов.

Чотири роки Дудка має провести у в’язниці, інші 11 – в колонії суворого режиму.

Іншого обвинуваченого у цій справі – Олексія Бессарабова – російська прокуратура просить засудити до 14 років і 10 місяців позбавлення волі, з них 4 роки він повинен провести у в’язниці, інші 10 років і 10 місяців в колонії суворого режиму.

“Звинувачення просило суд винести окрему ухвалу на адресу ФСБ, оскільки визнало, що частина матеріалів справи слідством було сфальсифіковано. Самі обвинувачені також вказали на численні фальсифікації і замовний характер справи. Звинувачення по частині 3 статті 222 кримінального кодексу Росії – це незаконне зберігання боєприпасів – були зняті. У підсумку за статтею про підготовку диверсій Дудку просять засудити до 11 років колонії суворого режиму і до 4 років в’язниці за частиною 1 статті 222 кримінального кодексу. Бессарабова – до 10 років і 10 місяців колонії строго режиму і 4 років в’язниці “, – розповів адвокат. 

Крім основного покарання прокуратура запросила для обох обвинувачених штраф в розмірі 500 тисяч рублів кожному. Оголошення вироку у цій справі очікується 4 квітня. 

Залишити відповідь