Субота, 11 Травня, 2024
Суспільство

На стадіонах будуватимуть інфраструктуру для людей з інвалідністю

В Україні набули чинності нові вимоги щодо будівництва та реконструкції стадіонів, якими передбачено обов’язок облаштовувати стадіони пандусами, тактильними смугами та іншою інфраструктурою для людей з інвалідністю

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Останнім часом ну вже дуже багато розмов про стадіони. Що важливо і про що забувати не треба, щоб такі громадські об’єкти були сучасні і доступні для кожної людини, у тому числі, для осіб з інвалідністю та іншого маломобільного населення», — повідомив Парцхаладзе.

Оновлені норми щодо будівництва та реконструкції стадіонів включають проектування пандусів та спеціальних підйомників, тактильні смуги, інформаційні таблички та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи і аудіопокажчики для людей з порушеннями зору, а також дублювання важливої інформації текстом та організація сурдоперекладу для людей з проблемами слуху.

«Глядацькі місця на трибунах для людей з інвалідністю, що пересуваються на візках, повинні розташовуватися біля виходу. Якщо зал розрахований на 800 і більше місць, то місця для людей з інвалідністю повинні зосереджуватися у різних зонах з розрахунком не більше 3-х місць в одній зоні. Всі місця мають бути біля евакуаційних виходів», — повідомив Парцхаладзе.

Залишити відповідь