Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

В Україні заборонили ввезення скляних пляшок з Росії

Кабінет міністрів розширив список забороненої до ввезення продукції

Кабінет міністрів України 10 квітня ухвалив рішення про розширення списку російських товарів, заборонених до ввезення на територію країни, повідомляє «РБК-Україна». Під заборону, зокрема, потрапив імпорт із Росії склотари, зокрема банок і пляшок для харчових продуктів і напоїв.

За даними Державної служби статистики України, в 2018 році вартість поставок склотари з Росії склала більше $8 млн, це більше ніж удвічі перевищує показник попереднього року.

Також введено заборону на ввезення з Росії формаліну і карбамідо-формальдегідного концентрату, пружин для вантажних вагонів, електричної апаратури для пристроїв залізничної автоматики та зв’язку і провідників для напруги понад 1000 вольт.

До 31 грудня 2019 року продовжує діяти заборона, введена у 2016 році, на ввезення з Росії цілої низки товарів: продуктів (молочні продукти, чай, кава, пиво, алкоголь), м’яса великої рогатої худоби, птиці та свинини, засобів особистої гігієни (шампуні, гелі для душу, мило), залізничного обладнання (локомотиви, вагони і шляхове обладнання), продукції хімічної промисловості для сільського господарства тощо. Також  в список були додані кукурудзяний крохмаль, глюкоза і сироп глюкози, мальтодекстрин і сироп з мальтодекстрину.

Зі свого боку російський уряд 29 грудня розширив список заборонених до імпорту  з України товарів, включивши в нього пиво, вино, шоколад, олію, сівалки, щебінь, картон тощо. З початку 2016 року діє введене Москвою продуктове ембарго, в межах якого в Росію заборонено ввозити українські овочі, свинину, сири, фрукти, молочні продукти тощо.

Залишити відповідь