П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Війна

Російське окупаційне командування розпочинає мобілізацію на Донбасі

Росія під виглядом командно-штабного навчання з питань “територіальної оборони” планує приховано провести чергову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута на брифінгу з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, передає УНН.

За його словами, протягом 15-23 квітня заплановано розгортання так званими “мобілізаційними департаментами ДНР/ЛНР” штабів територіальної оборони.

“Крім того, 15-17 квітня триватимуть навчання з цивільної оборони із залученням усіх так званих “республіканських силових структур”. При цьому в ході зазначених заходів вводитиметься посилений адміністративно-поліцейський режим з наданням так званим “правоохоронним органам” додаткових повноважень щодо розшуку та затримання громадян, які уникають призову на військову службу у складі російсько-окупаційних військ”, — заявив Праута.

Він підкреслив, що проведення у такий спосіб мобілізації викликає обурення серед місцевого населення, особливо серед громадян, які опинилися під загрозою призову у зв’язку зі збільшенням до 65 років призовного віку, та молоді, яку замість продовження навчання й отримання професії буде призвано до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Залишити відповідь