Четвер, 18 Квітня, 2024
Кіно

Відомий орендатор кінотеатру “Київ”

Конкурс на оренду комунального кінотеатру “Київ” виграла мережа “Сінема Центр”

Відповідне рішення ухвалила у понеділок конкурсна комісія Київської міської державної адміністрації, пише УП.

Підприємство перемогло із ціною оренди у 2 млн 119 тис 253 грн на місяць (без податку на додану вартість).

Аукціон стартував з цифри 569 тис. 253 грн. Збільшувати її можна було на 50 тисяч за один крок.

Фірма записана на панамську компанію, однак відомо, що засновниками мережі Cinema City є колишні співвласники телеканалу “1+1” Олександр Роднянський і Борис Фуксман.

Cinema City налічує 3 кінотеатри у Києві, Одесі та Тернополі. Попередній орендар, ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ”, не подавав документів на новий конкурс.

Під час засідання комісії у КМДА наголосили, що умови конкурсу прописані так, щоб зберегти “фестивальний та артхаусний профіль” кінотеатру.

Зокрема, не менше 30% репертуару має становити український кінематограф. Також орендар має співпрацювати з міжнародними кінофестивалями та забезпечити вільний доступ глядачів інвалідністю.

Протягом 30 днів мають бути проведені публічні обговорення плану роботи кінотеатру та міжнародних програм, які будуть відбуватись в ньому.

Крім того, переможець конкурсу має укласти охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини, де буде чітко визначене цільове призначення будівлі кінотеатру.

Участь у конкурсі також брали ТОВ “Планета Кіно”, ПРАТ “Мультіплекс-Холдинг”, ГО “Фонд “Молодість” та ТОВ “Сантіні Ф’южн”.

Залишити відповідь