Неділя, 28 Квітня, 2024
Суспільство

Янукович дарував Манафорту величезну банку чорної ікри вартістю до 40 тисяч доларів США

Екс-керівник кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт розповів слідству, що після виборів 2010 року Віктор Янукович подарував йому величезну банку чорної ікри вартістю до 40 тисяч доларів США.

Про це йдеться в опублікованому у четвер, 18 квітня, повному редагованому тексті звіту спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори у США 2016-го року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“28 липня 2016 року Килимник вилетів з Києва до Москви. Наступного дня він написав Манафорту запит про зустріч… В електронному листі з назвою “Чорна ікра” йшлося: “Я сьогодні зустрічався з тим хлопцем, який дав вам кілька років тому найбільшу банку чорної ікри. Ми обговорювали його історію близько 5 годин, і в мене є для вас декілька важливих повідомлень від нього”, – йдеться у звіті.

Під “важливими повідомленнями”, вірогідно, йшлося про “мирний план”, який передбачав створення автономної республіки на окупованому Донбасі на чолі з Януковичем задля збереження російського контролю над цією територією.

“Манафорт ідентифікував “хлопця, який дав кілька років тому найбільшу банку чорної ікри” як Януковича. Він пояснив, що 2010-го року вони з Януковичем снідали і святкували вибори… Янукович подарував Манафорту велику банку чорної ікри, вартістю приблизно 30 чи 40 тисяч доларів”, – йдеться у звіті.

Залишити відповідь