П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

Поліція розкрила вбивство з допомогою даних Google

Детективи у передмісті Фінікса арештували працівника складу в рамках розслідування вбивства, довірившися новій техніці розкриття справи.

Про це повідомляє New York Times.

Поліцейські сказали підозрюваному на ім’я Йорг Моліна, що у них є дані про пересування його телефону до місця, де дев’ять місяців тому вбили чоловіка. Слідчі розкрили справу після того, як отримали ордер на обшук, який зобов’язує Google надати інформацію про всі пристрої, які він зафіксував біля місця вбивства. Потенційно вони могли отримати дані про рух кожного, хто був у тому районі.

Також поліцейські мали інші докази включно з відео, знятого камерами спостереження, на якому зафіксовані постріли з білої Honda Civic. Така ж модель автомобіля була у власності Моліни. Однак, на відео не було ані обличчя зловмисника, ані номерних знаків машини. Підозрюваний провів тиждень у в’язниці, але справа проти нього розвалилася. Слідчі з’ясували деякі інші обставини й відпустили його. Минулого місяця поліцейські арештували іншого чоловіка – колишнього коханця матері Моліни, який інколи брав його машину.

Судові ордери, які стосувалися неймовірної бази даних Google під назвою Sensorvault, перетворили бізнес з відстеження геолокації мобільних телефонів на електронний повідок для правоохоронців.

Залишити відповідь