Вівторок, 12 Березня, 2024
Техніка

У США успішно запустили ракету, у розробці якої взяла участь Україна

У рамках програми “Антарес” українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія

У Сполучених Штатах Америки із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія) відбувся успішний запуск ракети-носія “Антарес”, у розробці якої взяло участь конструкторське бюро “Південне”.

У прес-службі КБ “Південне”, запуск стартував 17 квітня о 23:46 за київським часом (16:46 за північноамериканським східним часом).

Згідно з повідомленням, Antares вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, що має доправити до Міжнародної космічної станції близько 3 750 кг корисного вантажу на замовлення NASA – провізію та спорядження для екіпажу, обладнання та матеріали для наукових експериментів, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп’ютери та комплектуючі.

Крім цього, на МКС доставлять два науково-дослідні супутники формату кубсат – CAPSat та HARP. Стикування Cygnus із МКС заплановано на 19 квітня.

Залишити відповідь