Вівторок, 12 Березня, 2024
Цікаве

У Британії тестують 5G нашийники, що дозволяють коровам самим обирати час доїння

У Великій Британії тестують можливості 5G технології на молочних фермах – корів фризької породи переводять на автоматизоване доїння

Молочна ферма в Шептон-Маллет забезпечила 50 своїх корів, що складають близько третини стада, під’єднаними до 5G смарт-нашийниками. Гаджети керують роботою доїльної системи. Коли корова відчуває себе готовою до доїння, вона підходить до воріт доїльної машини, які автоматично відкриваються і приймають до себе жадаючу доїння корову, пише Платформа.

При цьому пристрій розпізнає кожну окрему корову для точнішого доїння, поки тварина їсть. Також коровам встановили мітки на вуха, які стежать за станом їх здоров’я. Ґаджети не чинять шкоди худобі.

Тестуванням цієї технології займається компанія Cisco Systems Inc. Якщо їй вдасться довести життєздатність використання 5G на фермах, система може вберегти корів від болю та можливих інфекцій від затримки доїння.

На фермі, створеній за підтримки британського агентства з інновацій, використовуються й інші новаторські рішення, включаючи автоматичні щітки, які починають обертатися, коли корова треться об них; жалюзі, керовані датчиком погоди, і розумна система годівлі.

Залишити відповідь