П’ятниця, 29 Березня, 2024
В Києві

Конституційний суд відкрив провадження щодо перейменування колишньої УПЦ МП

Провадження відкрито за поданням 49 депутатів Верховної Ради

Конституційний суд відкрив провадження за поданням 49 депутатів Верховної Ради щодо закону, який зобов’язує колишню Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ МП) вказати в назві свою приналежність до Росії.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Конституційного суду (КС). 

“Ухвалою колегії суддів КС відкрито конституційне провадження у справі; здійснюється підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні Великої палати Суду”, – йдеться у повідомленні.

Депутати звернулися до КС з відповідним поданням 18 січня 2019 року. Уповноваженими за дорученням зазначені депутати від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський, Олександр Долженков та Василь Німченко. Зокрема, депутати просять визнати неконституційним закон “Про внесення зміни до ст. 12 закону “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України” від 20 грудня 2018 року № 2662–VIII.

Залишити відповідь