Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

В “день тиші” поліція зареєструвала 97 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Відкрито одне кримінальне провадження

В Україні в “день тиші”, 20 квітня, поліція зафіксувала 97 заяв і повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Про це в ефірі “112 Україна” повідомив спікер Нацполіції Ярослав Тракало.

“Станом на 14:30 в поліцію надійшло вже 97 заяв і повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. В основному зазначені факти стосуються незаконної агітації, а також підкупу виборців. За цими повідомленнями відкрито одне кримінальне провадження, складено 5 адмінматеріалів, ще 74 звернення перебувають на розгляді”, – повідомив Тракало.

Спікер Нацполіції також розповів про механізм дії правоохоронців, після того, як у відділення надходить дзвінок з повідомленням про порушення.

“Черговий, виходячи з отриманої первинної інформації, відправляє на місце наряд поліції, який проводить відповідну перевірку. Якщо така інформація підтверджується, її фіксують, на місце направляється слідчо-оперативна група, яка в подальшому ухвалює рішення про кваліфікацію справи. У разі, якщо це адміністративне правопорушення, поліція складає відповідні адмінматеріали і надсилає їх на розгляд суду, якщо кримінальне  – слідчі вносять відповідні відомості до ЄРДР”, – пояснив Тракало.

Залишити відповідь