П’ятниця, 29 Березня, 2024
Наука

Уперше в світі після штучного запліднення народився рідкісний носоріг

У зоопарку американського штату Маямі народився рідкісний індійський носоріг шляхом штучного запліднення. Носоріг став першим дитинчам для 7-річної Акуті.

Про це повідомляє сам зоопарк Zoo Miami.

Носоріг став першим дитинчам для 7-річної Акуті. Працівники зоопарку сподівалися на її природне розмноження з нині 18-річним носорогом Суру, утім кількох “невдалих спроб” спеціалісти організації з розмноження та збереження SEZARC у січні 2018 почали процес штучного запліднення.

“Це дуже рідкісне народження важливе не лише для зоопарку Маямі, воно надзвичайно важливе для міжнародних зусиль зі збереження здорової популяції цього надчутливого виду під наглядом людини”, – зазначили в зоопарку.

Стать новонародженої тварини поки що невідома. За словами працівників зоопарку, в обох тварин “усе добре” після пологів. Утім вони зможуть більше дізнатися про їхній стан уже після обстеження ветеринарів. Їх допустять до тварин, коли впевняться – дитинча можна безпечно забирати від матері, яка його “добре захищає”.

“Дуже важливо, щоб мати й дитинча змогли встановити зв’язок, який може бути викликом для тварини, що стає мамою вперше”, – зазначили в зоопарку.

Зоопарк називає народження носорога “великою перемогою” для збереження виду. За даними Міжнародного фонду носорогів, індійських носорогів лишилося близько 3500 у світі. Вагітність тварин триває 15-16 місяців, народжують одне дитинча кожні 2-3 роки.

Залишити відповідь