Неділя, 28 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 1 травня

Світлина від Хлєбзавод.

Відкриття виставки Олега Харча «Хроніки неоголошеної (гібрідної) Війни. Або Ватна бухгалтерія»

Книга художника є текстовим колажем достатньо різних елементів. Це окремі глави, занотовані в різний час. На паперах, які використовувалися в бухгалтерській, іншій документації, та міліметрового паперу з підтвердженим фактом їхнього виготовлення в 80-90-их роках двадцятого століття за часів СРСР.

Дослідження – це завжди процес тривалий та кропіткий. У день сьогоднішній усе дуже спресоване в часовому вимірові до крайнощів. Тому на допомогу прийшов Інтернет. Він надав можливість вивчати різні аспекти із життя людей на планеті Земля. Тож, сидячи біля монітора, землянин цілковито може осягнути ті теми, до яких ніби й немає жодного стосунку. Доволі буденний клік – і ось уже тема воєнна. Йому здається, що й це явище набуло інших якихось химерних аспектів. Гібридні війни. Неоголошені війни. Це нова реальність, і вона потрапляє до екрана власника планшету, набуваючи присмаку віртуальності.

Хоча можна пройти певну реальну військову операцію. А згодом почати ті ж самі віртуальні події висвітлювати як книжку, написану в одиничному екземплярі. Скопіювати, а потім виставити та показати світові. Чи побачить вона світ, це вже наступне питання. Як він відреагує – то вже третє. Знайомтесь тут. Україна, 2013-2015 рік. Майдан. Поїздки на Схід України. Спроба мого волонтерства. Неоголошена війна. Вона забрала вже одинадцять тисяч життів. Тридцять тисяч поранених і скалічених. Мільйони біженців. А вона (Війна) й по сьогодні немає жодного визначення через гібридні методи її ведення. Спроба дослідження.

Відвідання після відкриття, за попередньою домовленістю.
Довідки за телефоном 063 0283501.

Час: 19.00.

Місце: Центр сучасного мистецтва «Хлєбзавод» (вул. Кирилівська, 65б).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь