Субота, 27 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 2 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-arsen-mirsoian-caribbean-club.jpg

Ексклюзивний концерт Арсена Мірзояна

Акустичне звучання улюблених пісень, хіти «Джеральдіна», «Ідіоти», «Не Магеллан». Метою є допомога 12-річному Денису Терещуку.

Час: 20.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 290 – 2490 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vystavka-yuriiasivirina-karas-gallery.jpg

Відкриття виставки Юрія Сівіріна «Китобої»

Постмодерністське цитування та вдаваний сюрреалізм серії означають бунт індивідуальності проти уніфікації бажання та загальноприйнятого образу ідеального. Можна протиставити аскетичні норми тоталітарного соціуму колективному несвідомому інтернет-спільноти. Саме з інтернету черпає образи Сівірін.

Віртуальний та анонімний простір – це те середовище, де вираження придушених емоцій є можливим і безкарним. Це вариво людських комплексів і розгул ідей фройдизм для художника стає чимось на кшталт діонісійської містерії. Можна було б сказати, що культура – єдине, що зберігає хиткий баланс між первісними інстинктами та машинною логікою. Та художник хоче показати, що немає ніякого балансу. Сучасність відкриває доступ до такого обсягу інформації, що культура безсила зробити її гармонійною.

Час: 19.00.

Місце: Karas Gallery (Андріївський узвіз, 22а).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-lektsia.jpg

Лекція «Від Венери до супер-попи: жіноче тіло в мистецтві та рекламі»

Лекторій до нової виставки «Ain’t nobody’s business» розпочнеться з лекції Катерини Яковленко, яка розгляне канони зображення оголеного тіла жінки в мистецтві та рекламі. Спираючись на конкретні приклади лекторка розповість про об’єктивацію жіночого тіла та те, як сьогодні вона використовується у новітніх технологіях, зокрема у Instagram.

З античних часів оголене людське тіло є сюжетом та об’єктом художнього погляду. Однак візуальні мистецтва показують, що жіноче тіло об’єктивується значно частіше, аніж чоловіче. Груди, сідниці, розміри та об’єми тіла та ін. стали інструментами комерціалізації брендів, товарів та послуг. І хоча, останніми роками у суспільстві загострилися дискусії та критика такого підходу, тіло все ж домінує як символ та товар у капіталістичному світі.

Катерина Яковленко – співробітниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, публіцистка, авторка та редакторка-упорядниця книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці».

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 2 поверх.

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Залишити відповідь