Неділя, 28 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 3 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-old-fashioned-bar-rostyslav-voitko-quintet.jpg

Rostyslav Voitko Quintet із програмою «Gradation»

Rostyslav Voitko Quintet виступить із авторськими композиціями лідера бенду – саксофоніста Ростислава Войтко. Також прозвучать мелодії таких композиторів, як Bill Evans, Joe Henderson, Miles Davis.

Склад:

Ростислав Войтко – саксофон

Олексій Боголюбов – рояль

Христина Кірік – бас

Роман Гуменюк – барабани

Микола Зінченко – гітара

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 400 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-musei-istorii-kyiva-vystavka-iryna-fedorenko.jpg

Виставкa Ірини Федоренко «Червона Королева. 18+»

«Червона Королева. 18+» Ірини Федоренко – це чарівний світ зі своїми правилами, які створює незвичайний персонаж – Червона Королева. Ви звикли, що в шахах є тільки білі та чорні фігури, але це може бути зовсім не так. Натхненна Льюїсом Керролом, весною, фізикою, міфологією, політикою і після пошуків найгарнiшої сукні: ось так і народилися ці картини.

Усі елементи виставки мають величезну кількість сполучень, і ви можете стати учасником створення експозиції разом зі художницею. Тому і 18+. Це про безліч варіантів і неможливість назвати точну кількість картин. Це не про цензуру. Але трохи про вік.

Про авторку:

Ірина Федоренко (SEMIRA) – українська художниця, представниця сучасного мистецтва. Народилася в Маріуполі, живе і працює в Києві. Брала участь у колективних виставках живопису в художніх галереях і музеях України, Європи та США. Проект «Червона Королева. 18+» в Музеї історії міста Києва є одинадцятою персональною виставкою художниці, роботи якої розташовані в приватних колекціях українських, американських та європейських колекціонерів, у Музеї сучасного мистецтва Енді Воргола, Музеї української культури в Словаччині та в колекції родини Енді Воргола.

Виставка призначена для сімейного перегляду, а також дітям. Назва виставки не означає обмеження за віком, це авторське вираження сенсу.

Час: 9.00.

Місце: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Вартість: вхід за музейним квитком.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-worn-pop-moon-king.jpg

Вечірка «Worn Pop: Moon King»

Moon King – синт-поп проект Деніела Бенжаміна, який на початку 2010-их перебував в епіцентрі розквіту Монреальської електронноЇ сцени, та був участником турового складу Grimes, і в той же період розпочав роботу над власним проектом.

Переїзд до Детройту в 2016 поступово вплинув на творчість Бенжаміна, і напрямок Moon King почав змінюватись у сторону диско і танцювальної музики. В лютому 2019-го він випустив повноформатний альбом Voice of Lovers на лейблі Arbutus Records – головному холдері канадського авант-попу, резидентами якого також є відомі нам Sean Nicholas Savage, TOPS та blue hawaii.

Час: 20.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 300 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-nmiu.jpg

Відкриття виставки «Тік-так! Епоха механічних годинників»

Сучасний світ неможливо уявити без годинників. Майже всі сфери людської життєдіяльності ґрунтуються й вимірюються фіксованими відрізками часу – годинами, хвилинами, секундами й навіть мілісекундами. Виставка «Тік-так!» розповість про дивовижний світ годинникарства та його історію – в Україні та світі.

Відвідувачі НМІУ матимуть змогу побачити 90 годинників різних типів – підлогових, настінних, настільних, камінних, кишенькових та наручних, створених упродовж XVIII – середини ХХ століть. Деякі з представлених годинників належали знаним мистецьким і громадським діячам: письменниці Ользі Кобилянській, всесвітньо відомому балетному танцівнику й хореографу Сержу Лифарю, київському авіаконструктору Володимиру Григор’єву, природодосліднику Миколі Пржевальському, суспільно-політичному діячу Дмитру Милорадовичу та іншим.

Також на виставці будуть представлені два настінні годинники з незвичною історією. Їх надав знаний київський колекціонер Юрій Новіцький, що зібрав найбільшу колекцію часовимірювальних пристроїв у Києві.

Куратор виставки – науковий співробітник відділу Пізньосередньовічної, ранньомодерної та нової історії України НМІУ Анатолій Бараннік.

Час: 13.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь