П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 15 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-kontsrt-impressio-anna-saretska.jpg

Концерт Квартету Impressio та Анни Зарецької «Пісні Франції»

Упродовж концерту прозвучать пісні, які познайомлять вас з історією французького шансону. Квартет Impressio та Анна Зарецька презентують програму, в якій звучатимуть пісні з репертуару Шарля Азнавура, Мішеля Леграна, Джо Дассена та інших відомих виконавців.

Час: 19.00.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок» (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: від 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-ya-gallery-andrii-dudchenko.jpg

Відкриття виставки Андрія Дудченка «Фігури»

Проект «Фігури» – це живописні серії про героїв, які програли у битві із власним майбутнім. Пустельні пейзажі морського узбережжя, хвилі, редуковані до прямокутних ліній греками та хвилі, переосмислені у кольорі радянським модернізмом, зафіксовані у просторі, перемістились далеко за межі своєї дійсності у часі.

Тепер вони експропрійовані прийдешнім, яке їх руйнує й зіштовхує у діалозі, граючись фігурами минулого, як персонажами античної трагедії, створюючи реальність нового сьогодення.

Час: 17.00.

Місце: Я Галерея (вул. Хорива, 49б).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vystava-oleh-holosii-the-naked-room.jpg

Відкриття виставки Олега Голосія «Хлопець і комета»

Uалерея The Naked Room презентує виставку робіт ключової фігури української «нової хвилі» 80-90-их рр. Олега Голосія.

Творчість художника була альтернативою радянському академізму та стала новим самодостатнім напрямком у живописі, близьким до світових постмодерністських течій. Олег Голосій вражав гіпер-продуктивністю та швидкістю виконання. Він прожив лише 27 років, а створив понад 300 живописних полотен. Вплив учасника славетного сквоту «Паризька комуна» на подальший розвиток живопису в Україні важко переоцінити.

Відкриття виставки «Хлопець і комета» стане початком серії подій, присвячених постаті Олега Голосія у сучасному українському мистецтві. Продовження проекту буде представлене виставками та подіями у Мистецькому Арсеналі та Національному художньому музеї України.

«Хлопець і комета» включатиме живописні полотна Олега Голосія та щоденники, ескізи, особисті фотографії із сімейного зібрання, на якому базується виставка. Презентація великих програмних полотен буде динамічною: протягом 4 тижнів центральна стіна галереї прийматиме по черзі роботи, які представляють різні періоди, методи та сюжети художника.

Інавгурація кожної роботи – окремий захід за участі кураторок галереї Марії Ланько та Лізавети Герман і запрошених експертів.

Динамічність експозиції – алюзія на знакові прижиттєві виставки Голосія: «Самостійне мистецтво» в Центральному Будинку художника в Москві за (1991) та «Постанастезія» в Künstlerwerkstätten Lothringerstrasse в Мюнхені (1992). Куратори тих подій Олег Кулік та Крістоф Відеманн за допомогою експозиційного дизайну обіграли характерні для Голосія стрімкість і перформативність виконання.

Дизайн експозиції виставки – Олександр Бурлака

Графічний дизайн виставки та каталогу – 3Z Studio

Час: 19.00.

Місце: Галерея сучасного мистецтва «The Naked Room» (вул. Рейтарська, 21).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь