Середа, 24 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 16 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-maria-burmaka.jpeg

Концерт Марії Бурмаки у супроводі Симфонічного оркестру Українського радіо

Народна артистка України Марія Бурмака представить унікальну програму «Ніжно. Тихо. Голосно» у супроводі Симфонічного оркестру Українського радіо під орудою народного артиста України, лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Володимира Шейка.

Програма «Ніжно. Тихо. Голосно» складається із пісень Марії Бурмаки, які стали саундтреками історичних подій, як-то «Ми йдемо» і «Все починається, коли». І також це пісні, які можна заспівати з гітарою в колі дуже близьких людей, як-от «Поцілуй мене на прощання» і «Місто ангелів і дощів».

Музична програма буде представлена у двох частинах. Перша – пісні під гітару – звучатиме інтимо, ніжно, на відстані подиху.

Друга частина – у супроводі Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо.

Час: 19.00.

Місце: Будинок Звукозапису Українського Радіо (вул. Л. Первомайського, 5в).

Вартість: 250 – 400 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vlada-ralko-voloshyn-gallery.jpg

Відкриття виставки Влади Ралко «Весілля»

Voloshyn Gallery представляє персональну виставку Влади Ралко «Весілля». Центральною частиною експозиції є цикл робіт «Урочистість».

Роботи з циклу «Урочистість» у певному сенсі продовжують одна одну та шикуються у послідовність на кшталт «весільного поїзду». Першою варіацією теми є три маленькі роботи на папері з серії «Переоблік» 2017 року. У цих роботах зображено фігуру, що визирає крізь горішній люк великого святково прикрашеного весільного джипа.

Зображена людська постать перетворюється на єдине ціле з урочистою автівкою, набуває подоби такого собі кентавра. В результаті Ралко відновлює роботу над цією темою майже через рік. Для створення нових робіт художниця також використовує власні кількарічні спостереження за канівськими весіллями, що немов дублюються через разючу подібність відтворюваних дій.

Авторка перетворює елементи традиційних весільних святкувань на атрибути узагальнених ритуальних урочистостей, на атрибути, подібні до класичних зображень церемоніальних римських процесій або сцен вакханалій.

Так прикрашений для весілля джип (у сценах весіль Ралко він замінює римську святкову колісницю), несподівано виявляється подібним до катафалка (певної одиниці норми), оскільки також є спільномірним параметрам людського тіла. Таким чином прагнення унормувати людське тіло, вчинки та взаємини призводить до протилежного: святкова автівка, пристосована до розмірів людини, нагадує про смерть. Класичні весільні композиції, що прикрашають автомобільні капоти, свідчать про акт пожертви, розтрати весільного потлачу, нагадують «натюрморти» з м’ясної крамниці.

Влада Ралко народилась у Києві. У 1987 році закінчила Республіканську художню середню школу ім. Т.Г. Шевченка, у 1994-му – Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури (майстерня проф. В. Шаталіна). Член Національної спілки художників України з 1994 року. Володарка премії Всеукраїнської трієнале живопису (2001) та стипендії CCN Graz (2007). Художниця веде активну виставкову діяльність в Україні та за кордоном. Так роботи Ралко експонувались у Lincoln Center (Нью-Йорк, США), галереї Rebellminds (Берлін, Німеччина), Kunstlerhous (Відень, Австрія), Saatchi Gallery (Лондон, Велика Британія) тощо. Voloshyn Gallery представляла роботи Ралко на Scope Miami Beach (2017) та Dallas Art Fair (2019). Нині авторка живе та працює у Києві.

Час: 19.00.

Місце: Voloshyn Gallery (вул. Терещенківська, 13).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-lektsia-oleksandr-ivashyn.jpg

Лекція Олександра Івашини «Сутінки Еросу»

PinchukArtCentre запрошує на лекцію Олександра Івашини «Сутінки Еросу. Сексуальність часів екологічного кінця та технологічної сингулярності», яка відбудеться в межах публічної програми до виставки Ain’t Nobody’s Business.

Сьогодні сексуальність губиться в безлічі концепцій, догм, стереотипів, практик та поведінок. Із сексуальністю пов’язують владу, насилля, знання, любов, насолоду, радість, розваги, товар, комічність та інше. Водночас сучасні мислителі наголошують, що «сексуальних стосунків не існує», а сама сексуальність – це проблема, з якою знову і знову потрібно працювати, таємниця, яку все щє потрібно встановлювати і пояснювати. З фрагментів різних теорій, образів, подій та фактів культури в лекції буде надана та версія сексуальності, що радше інтуїтивно вихоплюється чи намацується як глобальний «тренд» сучасності.

Олександр Івашина – культуролог, дослідник культури та мистецтва, старший викладач кафедри культурології НаУКМА, де вже понад 20 років читає авторські курси про сучасну культуру та місце особистості у ній.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 6 поверх.

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-adam-caribbean-club.jpg

Adam із презентацією альбому «Pонiм»

ADAM – київський new wave проект, який міцно тримається серед вітчизняних музичних талантів. Колектив відрізняє унікальний стиль, який проявляється в усьому: піснях, кліпах, концертних виступах.

Склад групи – професійні музиканти: саундпродюсер, фронтмен, автор пісень Михайло Клименко, гітарист Вова Шаріков і барабанщик Андрій Гриценко. Ще один незмінний учасник – Саша Норова, муза і дружина вокаліста. Саме вона знімається у всіх роликах групи.

Перший альбом колективу яскраво заявив про них на музичній арені. Так, знятий за кілька годин кліп на пісню «Таку як є» набрав майже півмільйона переглядів на каналі Youtube! 12 стільців, три лампи і зламаний телевізор – характерна для групи мінімалістична естетика. До речі, всі кліпи музиканти знімають самі.

Зовсім скоро відбудеться презентація другого альбому гурту. У вас буде можливість стати першими слухачами збірки під назвою «РОНІМ». Музиканти обіцяють, що це буде абсолютно нове звучання. У програмі також обов’язково будуть уже відомі хіти.

Час: 20.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: 200 – 550 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vystavka.jpg

Виставка «Художники Києва – рідному місту»

Мистецький проект «Художники Києва – рідному місту» складається з творів сучасних живописців і ретроспективної частини експозиції.

Поруч із полотнами Бориса Литовченка, Олександра Ольхова, Івана Пилипенка, Наталі Тетерук, Панаса Титенка, Марини Яценко та інших авторів сьогодення глядачі зможуть побачити ностальгічні київські краєвиди другої половини 20-го століття – Онуфрія Бізюкова, Олександра Глущенка, Олексія Захарчука, Ядвіги Мацеєвської, Бориса Раппопорта, Івана Тюхи, Аркадія Чичкана, Сергія Шишка й інших художників тієї доби.

Виставка присвячена щорічному святкуванню Дня Києва і організована Дирекцією виставок НСХУ та Департаментом культури КМДА.

Час: 16.00.

Місце: Центральний будинок художника (вул. Січових Стрільців, 1/5).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-closer-akt-lektsia.jpg

Творча зустріч «Чистий четвер: Єжи Онух та Олександр Соловйов»

Мистецький простір АКТ відкриває публічну освітню програму розмовою двох колег, погляди яких, однак, не завжди збігали. Єжи Онух та Олександр Соловйов – не просто свідки, а й ключові гравці історії сучасного українського мистецтва.

За їхньої безпосередньої участі працювали головні центри сучасного мистецтва, створювалися проекти для Венеційської бієнале, а Україна робила перші кроки на міжнародній мистецькій арені. Цим двом людям є про що поговорити між собою. А нам з вами абсолютно необхідно цю розмову почути.

Час: 19.00.

Місце: Мистецький простір АkT (вул. Біломорська, 1).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2018/12/afisha-kyiv-atlas-beissoul-einius.jpg

Концерт Beissoul & Einius

BEISSOUL & EINIUS – литовський electrofashion-дует саундпродюсера і вокаліста з українським корінням – дасть перший за 2 роки сольний концерт у Києві. Шоу відбудеться на підтримку нового альбому.

З першою ж появою в Україні пластика і впізнаваний вокал фронтмена, гіпнотична електроніка й експресивні костюми зробили їхні виступи феноменом. Тут особливо люблять їхню пісню українською «ЯК ТИ Й СКАЗАВ». Beissoul & Einius отримали номінацію на британську премію Unsigned Music Awards за фільм «LION», головну литовську премію М.А.М.А. як електронний гурт №1.

Час: 20.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 399 – 950 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-izone-vystavk.jpg

Виставка «Кочетов»

Виставка фотографів Віктора Кочетова і Сергія Кочетова – переможців номінації «Фотокнига року» премії «Укрсучфото».

Віктор і Сергій Кочетови – батько і син, які знімали в Харкові в 1970-2000-их. Вони не приєднувалися до жодної групи або фотоклубу, і тривалий час їхня творчість була маловідомою. Тому Музей Харківської школи фотографії, який відкрився в минулому році, присвятив своє перше видання Кочетовим.

Кочетови знімали все: сімейні побутові сцени, паради і демонстрації, вуличні ситуації, індустріальні пейзажі. Але ці види радянського і пострадянського Харкова виглядають сюрреалістично: кожну фотографію Кочетови розмальовували аніліновими фарбами, обираючи непритаманні об’єктам кольори – яскраво-рожевий, синій, помаранчевий.

На виставці будуть представлені оригінали панорамних робіт Кочетових із колекції Музею Харківської школи фотографії.

Час: 19.30.

Місце: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-dymchuk-gallery-yurii-pikul.jpg

Виставка Юрія Пікуля «Декоративні елементи»

Dymchuk Gallery представляє живописну серію київського художника Юрія Пікуля. В  основу проекту лягли фотографії з численних інтернет-оголошень про продаж кімнатних пальм. Ці ошатні і наче не зовсім доречні в тісній квартирі рослини стали для художника метафорою живопису та його місця у просторі сучасного мистецтва.

«Сьогодні, аби займатися живописом, потрібно, мабуть, бути готовим до того, що вся твоя праця буде класифікована не як мистецтво, а лише як декоративні елементи. В якусь мить мені стало ясно, що продовжуючи займатися живописом, я вже не можу не уточнювати той факт, що я роблю це на території сучасного мистецтва.

Пальма, що розрослася й уперлася в стелю в інтер`єрі малометражної квартири, нагадує сам живопис, що «розрісся» за всю свою багатовікову історію і сьогодні заповнює/захаращує собою територію сучасного мистецтва пишною, соковитою, але всім давно набридлою красою, що лізе в очі. Пишна пальма, яку пересувають з одного темного кута в інший, тим не менш вивергається фонтаном своєї колишньої величі! Розлога пальма, якої хочеться позбутися, продавши при цьому якомога дорожче». Ю. Пікуль

Час: 19.00.

Місце: Dymchuk Gallery (вул. Ярославська, 21).

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь