Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Британія підвищила рівень загрози для свого персоналу в Іраку

Уряд Великої Британії підвищив рівень загрози для свого персоналу в Іраку

Про це повідомляє Sky News.

“Британія підвищила рівень загрози для британських сил і дипломатів в Іраку через, як повідомляють джерела, підвищений ризик для безпеки з боку Ірану”, – йдеться у публікації.

Велика Британія також привела у режим підвищеної готовності свій персонал та членів їхніх родин в Саудівській Аравії, Кувейті та Катарі.

За словами джерела з Вайтхол, Британія вважає, що існує підвищена ймовірність того, що Іран або його представники діятимуть проти британських, американських чи інтересів інших союзників у регіоні.

Як повідомлялося раніше, США наказали відкликати з американського посольства в Багдаді і консульства в Ербілі весь персонал, не пов’язаний з виконанням особливо важливих завдань.

Державний секретар США Майк Помпео минулого тижня неочікувано завітав до Іраку.

Він провів зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Аділем Абдул-Махді та президентом країни Бархамом Саліхом. Загалом візит Помпео до Багдада тривав близько чотирьох годин.

Як пояснили в адміністрації США, американська розвідка отримала “конкретну й достовірну” інформацію, яка вказувала на те, що Іран разом зі своїми спільниками планує завдати ударів по розташуваннях військових сил США в регіоні, в тому числі на території Іраку. У зв’язку з цим Пентагон рекомендував передислокувати ударну групу в регіоні.

Крім того, Нідерланди призупинили навчальну місію в Іраку через можливі загрози.

Залишити відповідь