Вівторок, 23 Квітня, 2024
Кримінал

САП відкрила справу проти депутата Сергія Лещенка

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що перевіряють інформацію ЗМІ про нібито отримання народним депутатом Сергієм Лещенком мільйонних хабарів від підприємця

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Лещенка.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі САП. У відомстві зазначили, що провадження відкрито, «зважаючи на появу у деяких засобах масової інформації публікацій стосовно народного депутата України Сергія Лещенка, а саме купівлі елітної квартири у центрі столиці за кошти, начебто отримані в якості неправомірної вигоди».

«Відповідно до опублікованої у ЗМІ інформації, народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі», – зазначається у повідомленні.

З метою перевірки викладених у публікації фактів прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України(Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та викликано Лещенка на допит.

Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

Залишити відповідь