Понеділок, 29 Квітня, 2024
Політика

Командувач Морської піхоти ВМС ЗСУ їздив на переговори в Пентагон

Командувач Морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль у Пентагоні зустрічався з американськими воєначальниками та обговорював двосторонню співпрацю морської піхоти України та США

Про це у вівторок, 21 травня, інформує прес-служба ГШ ЗСУ.

Зазначається, що командувач морської піхоти генерал-лейтенант Содоль та його заступник полковник Дмитро Делятицький перебували в Америці протягом одного тижня на запрошення Штатів.

“Робоча зустріч відбувалась у стінах Пентагону, яка передбачала проведення двосторонньої зустрічі із представниками української та американської сторін, участь в якій взяли і начальник розвідки Об’єднаного комітету начальників штабів ЗС США”, – йдеться у повідомленні прес-служби Генштабу.

Після першого дня штабних переговорів між делегаціями, українська сторона вирушила до бази Корпусу морської піхоти США Квантико, що в штаті Вірджинія. 

Там військовики обговорили “розробку концепцій та планів бойового застосування”, відвідали школу кандидатів у офіцерський Корпус МП США тощо.

“Було обговорено перспективні напрямки військового співробітництва між МП ВМС ЗС України та Корпусом МП США, залучення до міжнародних операцій, в яких передбачена участь підрозділів морської піхоти, підготовку та проведення спільних міжнародних навчань за участі морських піхотинців США та ЗС України”, – лаконічно підсумували у прес-службі ГШ ЗСУ.

Залишити відповідь