Понеділок, 29 Квітня, 2024
В Києві

У Києві на Майдані Незалежності проходить соціальна акція Clean day

Компанія «Інвайт» займається очищенням Стели Незалежності.

Про це повідомила представник сервісної компанії, що займається очищенням цього монумента, Тетяна Давидович, передає Укрінформ.

“Стелу ми планували помити давно, і до Дня Києва вирішили це зробити. Для нас це 8-й проект в рамках Clean day. Висота пам’ятника 62 метри, ми планували помити весь пам’ятник, але, на жаль, не вийшло, тому сьогодні ми будемо мити частину колони, яка з білого мармуру, і капличку”, – сказала Давидович.

Вона зазначила, що для миття і чищення колони та основи пам‘ятника використовуватимуться професійні миючі засоби, що видаляють кіптяву, вапняні відкладення та графіті. Особливістю таких розчинів є те, що маючи активну дію на забруднення, поверхня каменю від нанесення хімічних засобів не постраждає.

“Ми плануємо мити поверхні, змивати бруд, змивати клейкі речовини. У деяких місцях будемо використовувати спеціальні хімічні засоби, в деяких місцях лише чисту воду, адже не всі поверхні можна мити хімією. Хоча спеціальна професійна хімія, яка діє лише на бруд, але не діє на самий камінь, тобто вона не пошкодить сам камінь, особливо мармур”, – зауважила вона.

Залишити відповідь