П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 25 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/02/afisha-kyiv-yuko-selenyi-teatr.jpg

Концерт гурту YUKO

Група YUKO вразила всю країну незвичайним саундом і оригінальною інтерпретацією українських автентичних текстів. А лайв YUKO – це їхня фішка.

Музичні критики називають альбом «DURA?» jднією з кращих платівок 2018 року. Саме з піснею з цього альбому («GALYNA GULIALA») YUKO підірвали Національний відбір на Євробачення 2019.

«DURA?» – це концептуальний альбом, у якому всі пісні пов’язані єдиним сюжетом про протистояння дівчат консервативному суспільству, історія, яку YUKO розкажуть 25 травня в «Зеленому театрі».

Крім презентації альбому, YUKO готує безліч сюрпризів для своїх фанатів.

Час: 19.00.

Місце: Клуб «Зеленый театр» (Паркова дорога, 2).

Вартість: 350 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-festyval-archikidz.jpg

Фестиваль архітектури для дітей «Archikidz!»

Міжнародний соціальний проект Archikidz! зародився у 1998 році у Нідерландах і вже багато років збирає шанувальників по всьому світу. В Україні фестиваль проходить третій рік поспіль під патронатом Малої академії наук.

Тема цьогорічного фесту – «Об’єднані містом». Тому команда Archikidz! підготувала багато неймовірних майстер-класів від відомих архітекторів і партнерів фестивалю, покращену Велику архітектурну майстерню, де можна попрацювати у команді над крутими проектами. А ще – розіграші, конкурси і багато-багато інших активностей.

Час: 10.00.

Місце: (пров. Лаврський, 7).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-monotonne-mezzanine.jpg

Monotonne з презентацією альбому «Obscure»

Monotonne – проект із Дніпра/Києва, основна музична ідея в якому базується на поєднанні простих композиційних форм та інтелігентного саунду близького за атмосферою до скандинавської електронної сцени.

Час: 21.00.

Місце: Mezzanine (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 200 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-vystavka-kateryna-kudriavtseva.jpg

Відкриття виставки Катерини Кудрявцевої «Пелюстки»

Експозиція знайомить глядача із «квітковою лінією» у творчості художниці. За допомогою пензля мисткиня наче зупиняє час та фіксує чарівну мить цвітіння. У кожному творі відчувається маленька особиста історія авторки.

Географія квіткових мотивів охоплює відстань від Києва і до Китаю. Протягом 2010 – 2011 року художниця викладала образотворче мистецтво у коледжі м. Сучжоу (КНР).

Катерина Кудрявцева надає перевагу роботі з натурою. Вона визнає: процес створення живописного образу хоча й підпорядковується візуальним закономірностям, але не існує правил, як зробити його живим. Створюючи образ, мисткиня довіряє інтуїції.

Катерина Кудрявцева – випускниця Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури (м. Київ), членкиня НСХУ, кандидатка мистецтвознавства, призерка численних Всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, учасниця багатьох персональних виставок та колективних проектів, зокрема у Польщі, Греції, Китаї та США. ЇЇ роботи зберігаються у фондах НАОМА, Дирекції художніх виставок країни НСХУ, приватних колекціях в Україні, Росії, Польщі, Німеччині, Греції, США, Китаї.

Час: 17.00.

Місце: Арт-галерея «Мануфактура» (с. Ходосівка, Новообухівське шосе, 2).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-ukraine-polich-special-jazz-ensemble.jpg

Концерт Ukraine-Polish Special Jazz Ensemble

Ukraine-Polish Special Jazz Ensemble – це колаборація музикантів української і польської джазових сцен. Програма під назвою Starship складається з авторських творів учасників проекту. Кожен музикант є бенд-лідером та композитором і приніс у проект кілька своїх творів.

Ігор Закус – бас-гітарист, композитор, викладач, засновник проекту Jazz Kolo. Ігора справедливо вважають найкращим бас-гітаристом України. В його музиці є все – техніка, вражаюча мелодика, справжня українська співучість та індивідуальний саундсаунду. Стилі, в яких працює Ігор – jazz, funk, fusion.

Склад:

Maciek Kadziela – sax

Marek Kadziela – guitar

Igor Zakus – bass

Adam Zagorski – drums

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 500 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-lektsia-.jpg

Лекція «Радянська доба: модернізм vs реалізм»

Чи замислювались ви над тим, як на одну й ту саму мистецьку проблематику може дивитися художник і як з нею працює мистецтвознавець?

Унікальний формат лекції-дискусії, яка поєднає в собі ці два різні аспекти. Жива розмова, присвячена творчості мистців у реаліях Радянського Союзу і їхнім пошукам на межі реалізму й модернізму відбудеться у формі діалогу між Юлією Захарчук, мистецтвознавицею, старшою науковою співробітницею відділу мистецтва 20-21 століття NAMU, й Іваном Григор’євим, художником-графіком, онуком видатного живописця радянської доби Сергія Григор’єва.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-teddi-piknik.jpg

Благодійний концерт Mari Cheba на «Тедді-пікніку»

Mari Cheba презентує нову акустичну програму на ТЕДДІ-пікнік на терасі, підтримуючи дітей із порушеннями слуху.

Прибуток із продажу квитків ми передамо на організацію літнього табору для підопічних фонду «Відчуй». Фонд «Відчуй» опікується дітьми із порушеннями слуху, займається їх реабілітацією, соціальною адаптацією і навіть проводить уроки з музики.

Час: 19.00.

Місце: Всі.Свої (вул. Десятинна, 12).

Вартість: від 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu.png

Презентація проекту «Каліграфічна подорож»

В підтримку подій – День пам’яті рівноапостольних Кирила і Мефодія 24 травня і День української писемності та мови 9 листопада – Майстерня каліграфії MonkeyART розгортає каліграфічний проект «Каліграфічна подорож». Головна мета проекту – сприяння масштабуванню знань про знакові події щодо писемності та кириличну каліграфію як таку серед українського суспільства.

Сучасні реалії такі, що та українська аудиторія, яка хоча б коли-небудь чула про кириличну чи українську каліграфію зокрема, критично мала. На противагу – у значної частини українців поняття «каліграфія» сьогодні асоціюється з культурою східних країн, таких як Китай чи Японія.

Щоб привернути увагу української аудиторії до каліграфії як частини культурної спадщини нації, впродовж 5 місяців в межах проекту буде проведено низку заходів: майстер-класи в Києві та деяких містах України, майстер-класи в шкільних закладах, курси каліграфії, онлайн навчання, поширення прописів, каліграфічні квести, лекції, виставка каліграфії.

25 травня 2019 року з 14.00 до 17.00 в Національному художньому музеї України відбудеться презентація проекту «Каліграфічна подорож».

У програмі заходу:

1. МАЙСТЕРНЯ КАЛІГРАФІЇ

14.00 Лекція «Про проект»

14.20 Лекція «Про першовчителів слов’янських – Кирила і Мефодія»

15.00 Презентація прописів і майстер-клас «Каліграфія сайнпеном, знайомство»

15.30 Майстер-клас «Каліграфія брашпеном, знайомство»

16.00 Майстер-клас «Каліграфія гострим пером, знайомство»

16.30 Майстер-клас «Каліграфія пласким пером, знайомство»

2. ТЕАТР КАЛІГРАФІЇ

Бути справжнім каліграфом означає вміти висловлювати свої емоції каліграфічно, але не піддаватися їм. Для каліграфів – це своєрідний іспит, для публіки – взірець справжнього каліграфа, який творить роботу від початку до кінця.

3. КРАМНИЦЯ КАЛІГРАФІЇ

Нагода розглянути, проконсультуватися і придбати різного роду каліграфічні інструменти та матеріали для каліграфії, листівки, каліграфічні листи

4. РОЗІГРАШ ПОДАРУНКІВ

Перевірити, чи щастить у каліграфії можна буде, взявши участь у розіграші призів: знижки на літні курси каліграфії, каліграфічні інструменти та матеріали.

Час: 14.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: вхід за музейним квитком.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2017/06/afisha-kyiv-vivldi.jpeg

Концерт «Vivaldi. Пори року»

Kyiv Metropolis Orchestra виконає «Пори року» Антоніо Вівальді у незвичній постановці у супроводі блискучих виконавців оркестру та улюбленця публіки, лауреата міжнародних конкурсів – Олега Дудниченка.

«Пори року» – цикл із чотирьох скрипкових концертів італійського композитора Антоніо Вівальді, який звучить із 1723 року. Кожен із них складається з трьох частин, які відповідають місяцям.

Також прозвучать три концерти для скрипки соло з оркесром «La Stravaganza».

Час: 19.00.

Місце: Будинок архітектора (вул. Бориса Грінченка, 7).

Вартість: 150 – 750 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-festyval-kulturny-narodiv-kavksu.jpg

Фестиваль культури народів Кавказу «Україна – Кавказ»

Територія сонця, високих гір, стародавніх легенд, унікальних традицій, відомої на весь світ кухні і найгостинніших людей. Усі кияни і гості столиці зможуть познайомитися з культурою теплого і яскравого Кавказу на наймасштабнішому гулянні.

На гостей чекає насичена концертна програма та безліч яскравих сюрпризів.

Час: 11.00.

Місце: Співоче поле (вул. Лаврська, 33).

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-max-vatutin-blues.jpg

Концерт Max Vatutin Blues та Ballads Unplugged

Цього вечора Макс Ватутін, лідер Max Vatutin Trio, представить повністю акустичну програму, що складатиметься з класичних блюзових стандартів та власних аранжувань ритменблюзових хітів із репертуару Стіві Вандера, Рея Чарльза та інших метрів жанру.

Час: 20.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 150 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-2.jpg

Заняття «Зберемося разом» для дітей

PinchukArtCentre запрошує на сімейне заняття, що буде присвячене знайомству із творчістю французького художника Жоржа Сера, неоімпресіоніста та творця оригінального художнього методу «пуантилізм». А в межах творчого завдання дорослі та маленькі учасники випробують живописний метод Сера на практиці.

Заняття проведе Катерина Окремова, співзасновниця простору домашньої освіти БеркоШко, авторка міждисциплінарних освітніх проектів для дітей та підлітків (мистецтво, історія мистецтва, театр, ігри на взаємодію, музейна педагогіка, подорожі), ведуча воркшопів з ігрового навчання для дорослих.

Для дітей віком 6-9 років та їхніх батьків.

Час: 16.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 5 поверх, «Освітня кімната».

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-go-classic-concert.jpg

Концерт «Спогад про найдорожче»

Соліст – Роман Холматов (скрипка)

Для шанувальників музики прозвучить твори Andante cantabile П.І. Чайковського та Сиціліани О. Респігі, як Кампанелла Н. Паганіні та Соната для струнних Дж. Россіні.

Програма:

П.І. Чайковський

Andante cantabile (з струнного квартету № 1)

Спогад про найдорожче(1.Роздум 2.Скерцо. 3. Мелодія) op.42

для скрипки з оркестром соліст – Роман Холматов

О. Респігі

Сиціліана (з циклу «Античні танці»)

Н. Паганіні

Campanella (з Концерту для скрипки з оркестром № 2)

соліст – Роман Холматов

Дж. Россіні

Соната для струнних № 3

Час: 18.00.

Місце: Кірха Святої Катерини (вул. Лютеранська, 22).

Вартість: 150 – 300 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-set-marianne-hollenstein.jpg

Виставка Маріанни Холленштайн «Стан Людини»

«Я вірю в естетику простоти», – говорить швейцарська мисткиня Маріанна Холленштайн. У живописі, інсталяції, графіці, перфомансі, колажі, сценографії її образотворчості притаманна виразна стриманість, яку все ж не назвати мінімалізмом. Це маніфестація оптимального, збалансованості інтелектуального та чуттєвого, гегелівскої етичної естетичності.

Київська виставка художниці поєднує кілька її робіт та циклів, квінтесенцією котрих стає перфоманс «Поміж рядків». В його основі – листи німецько-американської філософині єврейського походження Ганни Арендт до її вчителя та коханця Мартіна Гайдеґера, що прийнявши та легітимувавши у своїх творах нацизм перетворився на ідеологічного ворога.

Багато хто в світі втрачав кохання, але важко уявити більше випробування для людини мислячої, ніж коли це також стає втратою інтелектуального попутника, спілкування з котрим дарувало натхнення й осяяння в осягненні світу, природи речей та людини.

Холленштайн, під читання вголос листів Арендт, заповнює дивними письменами паперові листи та сувої. Власним шрифтом-орнаментом, що скоріше нагадує кардіограму, енцефалограму, показники детектора брехні. Ритм холленштайнового тайнопису розкриває пристрасті, надії, розчарування, що не знаходять адекватного виходу в текстах філософині, але й балансують самий стан послання. Адже світосприйняття Арендт непохитне в гуманістичності, як плато, непідвладне поштовхам землетрусів.

Перетворення, робота з простими речами, знайденими предметами, що розкривають глядачеві несподівані смисли, зачіпають неочікувані емоції завдяки взаємодії з архітектурою, рухом та світлом – територія мистецтва Холленштайн. Палімпсест, гра із забутим, витісненим та проявленим символічно затверджуються в матеріалі: художниця використовує старі газети як основу для каліграфії та малювання.

Куратор: Костянтин Дорошенко.

Час: 12.00.

Місце: Арт-простір Set (вул. Ярославів Вал, 14а).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-musei-ivana-honchara.jpg

Ніч традиційного танцю

Ніч традиційного танцю – це найбільша в році подія, де поціновувачі живої музики, танців та музиканти з різних частин України збираються разом, щоби прожити найдовшу і найяскравішу танцювальну травневу ніч.

8 годин живої музики, 8 автентичних та вторинних українських гуртів, що грають давні скрипкові традиції, майстер-класи для початківців, знайомства, спілкування і потужна енергія традиційного танцю під травневими зорями!

Особливими гостями ночі стануть гурт Isartaler Gau з Мюнхена, що презентує самобутні танцювальні традиції Баварії, та гурти сіл Вовче Львівської області й Віпче Івано-Франківської області, що представлять автентичну традицію Бойківщини та Гуцульщини.

Творці ночі:

Гурт с.Віпче /Івано-Франківська область/традиція Гуцульщини/

Гурт с.Вовче /Львівська область/традиція Бойківщини/

Сільська музика /Рівне/традиція Західного Полісся/

Isartaler Gau /Німеччина, Мюнхен/традиція Баварії/

US Orchestra /Київ/традиція Лівобережжя, Полтавщини/

«Надобридень» (Nadobrydeň) /Київ/традиція Західного Поділля/

Гурт «Буття» /Київ/традиція Гуцульщини/

«Орелі» /Київ/традиція Лівобережжя/

Вхід 14+

Час: 22.00.

Місце: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19).

Вартість: 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-radio-day.jpg

Open-air фестиваль «RadioDay»

Хедлайнер Radioday 2019 – Modestep. Комана відвідає Україну вперше. В їхньому активі мільйонні перегляди на youtube, заповнені зали по всьому світу та шалена енергетика на фестивалях.

У Київ Modestep привезуть свій свіжий EP, який вийшов на початку року.

RadioDay – це щорічна вечірка, яка збирає тисячі гостей просто неба. За дев’ять років захід підкорив багатотисячну аудиторію і став улюбленим святом усіх студентів Києва та області, позиціонуючи себе найкращою музичною вечіркою.

Час: 14.00.

Місце: Маріїнський парк.

Вартість: вхід вільний.

Залишити відповідь