Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Тимошенко передала Президенту пакет указів і законів для зниження тарифів

Лідер партії “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Юлія Тимошенко передала Президенту Володимиру Зеленському розроблений її командою пакет указів і законів.

Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

“План дій містить напрацьований проект указу про ведення вето, по суті, призупинення двох постанов уряду Володимира Гройсмана щодо необґрунтованого підвищення цін на газ”, – йдеться у повідомленні.

Тимошенко переконана, якщо ці дві постанови зупиняються, то “автоматично” відбудеться повернення до ціни 4,5 грн за кубометр.

Окрім того, серед указів, які пропонує Тимошенко, призначення двох людей в НКРЕКП, яка встановлює тарифи.

“У президента є повноваження формувати НКРЕКП. Там зараз є дві вакансії, які дають право впливати главі держави на процес справедливого встановлення тарифів. І тут є проекти указу про призначення тих людей, яких Президент захоче бачити в цій системі”, – пояснила політик.

Третій документ – проект закону, який вже зареєстрований в парламенті, пройшов комітет і включений до порядку денного. Він стосується передачі газу українського видобутку для споживання бюджетної сфери та на потреби населення, як це було до 2014 року, додали у прес-службі.

Залишити відповідь