Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Петиція про скасування реформи художніх шкіл набирає обороти

Петиція зібрала вже понад 11 тис. підписів

7 травня на сайті Кабінету Міністрів опублікували петицію з проханням скасувати накази Міністерства культури № 353 від 25.04.2019 та № 628 від 12.07.2018.

На даний момент петиція зібрала понад 11 тис. підписів з потрібних 25 тис.

У петиції написано, що ці накази можуть привести до руйнування системи художніх шкіл. Відзначається, що затверджені постанови Мінкульту запозичені з Росії, але навіть там від них відмовилися.

Суть в тому, що перераховані вище накази зменшать кількість уроків в музичних дитячих школах. Uain.press зазначає, що зараз на це відводиться від 6,5 до 9 годин в тиждень, то згідно з новими постановами час занять зменшиться до 5-7 годин, а кількість дітей в групах збільшиться до 15 осіб.

Нові програми передбачають також скасування деяких музичних предметів. Для викладачів зменшиться навантаження, а значить, почнуться скорочення робочих місць.

Крім того, однією з постанов передбачена обов’язкова атестація вчителів, написання робочих звітів, методичних програм і т. д. Це може збільшити бюрократичну навантаження на них.

Накази вступлять в силу з 1 вересня 2019 року. Згідно з текстом петиції, перераховані вище положення створять умови для корупційних дій чиновників. Ці нормативні акти обмежать права дітей на художню освіту, а також вони здатні принизити гідність педагогів художніх шкіл.

Залишити відповідь