Вівторок, 12 Березня, 2024
НаукаПодії

За програмою ЄС близько 1800 аспірантам і дослідникам з 56 країн виділять €470 мільйонів

Євросоюз визначив переможців серед дослідників, які подали заявки на участь у конкурсі інноваційних розробок за програмою ЄС імені Марії Склодовської-Кюрі.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як зазначається, в коло переможців потрапили близько 1800 аспірантів і дослідників з 56 країн, які подали заявки на участь у наукових проектах за 128 тематичними напрямками, зокрема, у таких сферах, як інженерія та зв’язок, довкілля, охорона здоров’я та палеонтологія.

Вони отримають контракти на проведення досліджень протягом наступних чотирьох років з відповідним фінансуванням наукової діяльності, контактів із європейськими науковими та дослідницькими центрами, участі у наукових конференціях, а також на покриття інших супутніх витрат. Як очікується, відповідні гранти будуть підписані вже у серпні.

України або українських дослідників у переліку переможців немає (повний список переможців та країн, які вони представляють, можна знайти тут).

При цьому Україна з 2015 року є асоційованим членом європейської програми Horizon 2020, у рамках якої проводиться акція імені Марії Склодовської-Кюрі. Це означає, що дослідники з нашої країни можуть брати участь у конкурсах на отримання європейського фінансування для наукових проектів, досліджень, або захисту наукового ступеня. Залишається відкритим питання, наскільки широко про це знають в Україні.

Залишити відповідь