П’ятниця, 29 Березня, 2024
ЕкологіяЦікаве

Угорщина побудує екологічно чисте місто з нуля за мільярд доларів

Угорщина планує створити ідеально зелене місто з робочими місцями і житлом для тисяч людей на безплідній смузі в заплаві Дунаю

Про це повідомляє Платформа.

За словами розробників EON SE і німецької компанії з нерухомості FAKT AG, проект Hegyeshalom-Bezenye буде розміром з 500 футбольних полів та міститиме усе необхідне, в тому числі школи та торгові центри. Місто з нейтральним рівнем викидів вуглецю використовуватиме в основному сонячну і біогазову енергію та створить до 5000 постійних робочих місць на тепличних підприємствах.

Масштабний інфраструктурний та садівничий проект покаже, «як клаптик землі та чітке бачення можуть створити екологічно чистий бізнес», – запевняє член правління FAKT Ніколай Ульріх.  Проект стане прикладом для інших конверсійних майданчиків на всьому континенті, включаючи вугільні регіони, які переходять на чисту енергію.

Hegyeshalom-Bezenye матиме близько 1000 будинків, ресторани, готелі та залізничний вокзал. Окрім вирощування томатів, перцю і баклажанів, тут налагодять найбільше в Європі рибальство у внутрішніх водоймах, де вирощуватимуть лососів, окунів і морських лящів.

Залишити відповідь