Субота, 20 Квітня, 2024
Цікаве

У Франції на законодавчому рівні заборонять викидати нерозпродані речі

Щороку у Франції  викидається більше ніж на  €650 млн нерозпроданих нових товарів

Тому прем’єр-міністр Франції Едуард Філіпп оголосив про заборону знищення непроданих або повернутих споживчих товарів.

«Це надмірне споживання шокує. Це неприйнятно для здорового глузду. Це скандал!» – сказав прем’єр міністр Франції під час запуску ініціативи в магазині знижок у Парижі.

Проблема перевиробництва є невід’ємною частиною капіталістичної системи. У Франції запропонували її часткове вирішення. Суть ініціативи: повернуті або нерозпродані товари віддавати на переробку або повторне використання, а не знищувати їх.

Едуард Філіпп повідомив, що дана заборона вступить у дію протягом 4-ох років. Під ініціативу підпадають непродовольчі товари, такі як одяг, електротехнічні вироби, засоби гігієни та косметика.

Безпосередньо, це вплине на дорогі бренди та Amazon. Раніше, у телевізійному документальному фільмі про компанію Amazon було продемонстровано контейнери для непроданих або повернутих товарів на складі онлайн-магазину, які потім мають піддаватися знищенню. Також британський бренд Burberry спричинив багато невдоволення, визнавши, що він спалює непроданий одяг, аксесуари та парфуми вартістю 28,6 млн фунтів стерлінгів у 2017 році, щоб запобігти їх дешевшому продажу і тримати ціни на свої товари високими. Метою було зберегти ексклюзивність і розкішний імідж бренду. Така практика – не унікальна для товарів категорії «люкс».

Ініціативу планують включити до спеціального законопроекту. Його планують прийняти протягом 2021-2023 років.  

Залишити відповідь